17/6/16

Γεννημένοι επαγγελματίες ...


Το 2016 είναι μια καθοριστική χρονιά για την μάρκα της Fiat Professional, καθώς φέτος αποκαλύπτεται ολόκληρη η γκάμα της. Η μάρκα εξελίσσεται συνεχώς για να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις με νέα προϊόντα, με  επίκεντρο τον καταναλωτή, την μείωση του συνολικού κόστους χρήσης και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ώστε να ανοίξει νέους δρόμους στην παγκόσμια αγορά. Δεν είναι τυχαία η πρώτη μάρκα "γεννημένη για τους επαγγελματίες". Η Fiat Professional, αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στον τομέα των μεταφορών, είναι υπερήφανη για την πάνω από εκατό χρόνια ιστορία της και τις μοναδικές εμπειρίες που έχει προσφέρει στον κόσμο των επαγγελματικών οχημάτων. 
Η μάρκα της Fiat Professional αντιμετωπίζει όλους τους επαγγελματίες με απόλυτο επαγγελματισμό, προσφέροντας καινοτόμες και στοχευμένες επιχειρηματικές λύσεις μέσω μιας συνεχώς αυξανόμενης γκάμας μοντέλων. Εντελώς ανανεωμένη τα τελευταία δύο χρόνια, η σειρά της Fiat Professional δίνει σήμερα τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις μεταφορικές ανάγκες, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες και προσφέροντας όλους τους τύπους αμαξώματος, ικανότητες και όγκους φόρτωσης, πλήρεις επιλογές μεταξονίων, παραλλαγές σε διαστάσεις μήκους και ύψους, καθώς και κινητήρες Euro 6 με υψηλές επιδόσεις και διάφορες επιλογές καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Επιπλέον, η μάρκα δίνει έμφαση σε "ειδικές εκδόσεις", όπως οι μεταφορές επιβατών και η μετατροπή οχημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα της Fiat Professional μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.fiatprofessional.gr/.



Fullback: Φτιαγμένο για τη δουλειά και τη ζωή σας

Το μοντέλο που συμβολίζει την καινοτομία ανάμεσα στα μοντέλα της Fiat Professional είναι το νέο Fullback, με το οποίο η μάρκα εισέρχεται στην κατηγορία των pick-up απευθυνόμενο σε νέες αγορές όπως για παράδειγμα ο γεωργικός τομέας. Η συγκεκριμένη κατηγορία  στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) συγκεντρώνει περίπου 650.000 οχήματα που αντιστοιχούν στο 22% των συνολικών πωλήσεων στην αγορά επαγγελματικών. Πρόκειται για έναν αγώνα στρατηγικής όπου το Fullback θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο για να διεισδύσει η μάρκα σε έναν σημαντικό τομέα, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τη στιβαρή κατασκευή, τη αξιοπιστία και την ευελιξία, στοιχεία ικανά να το κάνουν ατρόμητο. Έτσι πήρε και το όνομά του: "Fullback", στην πραγματικότητα, είναι μια θέση-κλειδί στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και στο ράγκμπι (ο τελευταίος άνθρωπος στην άμυνα ή επίσης και αμυντικός στην επίθεση) και προσδιορίζει έναν παίκτη ικανό να δώσει λύσει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το συγκεκριμένο πνεύμα του νικητή χαρακτηρίζει και το νέο όχημα της Fiat Professional, δηλαδή, το πνεύμα του "παίκτη" που είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε κάθε απαίτηση, στην εργασία ή στη διασκέδαση. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία συνοψίζονται και στο κεντρικό μήνυμα που συνοδεύει το εμπορικό λανσάρισμα του Fullback: "Φτιαγμένο για τη δουλειά και τη ζωή σας". 
Συμβαδίζοντας απόλυτα με τις επιταγές της κατηγορίας αναφορικά με τη διαμόρφωση του αμαξώματος, τις διαστάσεις και τους κινητήρες, το pick up της Fiat Professional έρχεται στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από 25.700 Ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ).


Το Fullback διαθέτει σπορ αναλογίες και μικρό εμπρός πρόβολο. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από το ιταλικό στιλ που ακοfλουθεί το νέο στιλιστικό αποτύπωμα της μάρκας. Οι πλευρές έχουν διακριτικές ραβδώσεις για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του αμαξώματος, ενώ και το πίσω μέρος είναι καλά συνδεδεμένο με την καμπίνα.
Οι εσωτερικοί χώροι αντανακλούν τη λειτουργικότητα ενός οχήματος εργασίας, καθώς και την άνεση και την κομψότητα ενός κορυφαίου SUV. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο επίπεδα εξοπλισμού για τους εσωτερικούς χώρους. Το πρώτο διαθέτει ένα σημαντικό αλλά λειτουργικό ταμπλό με ραδιόφωνο, CD και MP3 player, Bluetooth και άνετα υφασμάτινα καθίσματα. Το δεύτερο προσφέρει ευχάριστα καλαίσθητους εσωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία και στον εξοπλισμό, ένα δίχρωμο μαύρο/ασημί ταμπλό και δερμάτινα ή υφασμάτινα καθίσματα. Το αποτέλεσμα είναι ο σωστός συνδυασμός των αναγκών τόσο ενός επαγγελματία όσο και κάποιου οδηγού που αναζητάει την ευχαρίστηση και την άνεση της οδήγησης.
Εξαιρετικοί κινητήρες και αξιόπιστα συστήματα μεταδόσεων
Το Fullback θα διατίθεται με έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2.4 λίτρων, με turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και αποδίδει 113kW (150hp) ή 133kW (180hp). Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Σύστημα μεταδόσεων και αναρτήσεις
Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης (4WD) μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο τροχούς, στους τέσσερις τροχούς ή κίνησης στους τέσσερις τροχούς και υπο-πολλαπλασιασμό των σχέσεων.
H λειτουργία «Part Time» είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις SX και έχει τρεις θέσεις οδήγησης: “2H” για κίνηση στους πίσω τροχούς, "4Η", που μπορεί να επιλεγεί σε ταχύτητες μέχρι 100 χλμ./ώρα και κατανέμει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς για ασφαλέστερη οδήγηση σε ολισθηρούς ή ανώμαλους δρόμους, και “4L" που παρέχει αργές σχέσεις για ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες.
Η λειτουργία "Full time" είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις LX. Με την χρήση ενός κεντρικού διαφορικού  Torsen, και τρεις ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, η ροπή μεταδίδεται  στους τροχούς σε πραγματικό χρόνο με βάση τις οδικές συνθήκες και την ταχύτητα. Υπάρχουν τέσσερις θέσεις οδήγησης. Εκτός από τις θέσεις “2H” και “4H" που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχει και η θέση "4HLc" που κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό, μοιράζοντας τη ροπή ισόποσα στους εμπρός και στους πίσω τροχούς για να βελτιώσει την πρόσφυση σε χιονισμένο, αμμώδες ή λασπώδες οδόστρωμα. Τέλος, η τέταρτη θέση "4LLc" όχι μόνο μπλοκάρει το κεντρικό διαφορικό, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει αργές σχέσεις για περισσότερη ροπή στις ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.
Οι αναρτήσεις του Fullback διαθέτουν μια εξελιγμένη αρχιτεκτονική με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική δοκό στον μπροστινό άξονα, ενώ ο άκαμπτος πίσω άξονας έχει ελλειπτικά φύλλα σούστας για να μεγιστοποιήσει την αξιοπιστία και την στιβαρότητα.

Διαστάσεις και ωφέλιμο φορτίο
Το Fullback έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο απαιτητικές αποστολές και διαθέτει μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και πολύ υψηλό βαθμό αντοχής, η οποία οφείλεται κυρίως στο πλαίσιο τύπου σκάλας. Πιο αναλυτικά, όλες οι εκδόσεις Fullback έχουν μέγιστο ύψος 1,78 μ., πλάτος έως 1,81 μ. και μεταξόνιο 3μ. Το συνολικό μήκος ποικίλλει ανάλογα με τη διαμόρφωση της καμπίνας: 5,19μ (Extended Cab) και 5,28μ (Double Cab), ενώ το μήκος χώρου φόρτωσης κυμαίνεται στα 1,85μ. (Extended Cab) και 1,52μ. (Double Cab). Το ωφέλιμο φορτίο, ανάλογα με τη διαμόρφωση, ανέρχεται περίπου στα 1.000 κιλά, ενώ με ρυμούλκηση το βάρος του υπερβαίνει τους τρεις τόνους.


Η γκάμα του Fullback
Η γκάμα περιλαμβάνει δύο τύπους αμαξώματος (Extended Cab και Double Cab) και εκδόσεις εξοπλισμού που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Το Fullback είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως ABS με EBD, ESP, Hill Holder, ASR, επτά αερόσακους κλπ. Ο εσωτερικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καθίσματα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για ηχοσύστημα & bluetooth, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων, αυτόματο κλιματισμό κ.α.
Πριν από λίγες εβδομάδες, το ασταμάτητο Fullback έκανε το ντεμπούτο του στην Ολλανδία ως το επίσημο όχημα του MxGP 2016. Αυτός είναι ο πρώτος από τους 18 αγώνες αυτού του συναρπαστικού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται σε πίστες στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Κατάρ, στην Αργεντινή και στο Μεξικό. Κάθε αγώνας προσελκύει δεκάδες εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, που παρακολουθούν την κάλυψη του πρωταθλήματος σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Το Fullback θα είναι το κυρίαρχο αυτοκίνητο του επίσημου στόλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Motocross. Αυτή η αναγνωρισμένου κύρους συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες όπως το πάθος, η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός και άνοιξε μία πολύ σημαντική χρονιά για τη συνεχώς εξελισσόμενη μάρκα. Αρκετά, εντελώς νέα προϊόντα πρόκειται να παρουσιαστούν, καθιστώντας τη σειρά μοντέλων ακόμα πιο ολοκληρωμένη. Το Fullback θα είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία μοντέλα που θα οδηγήσουν στο βάθρο τους τρεις νικητές του πρωταθλήματος μετά από τον γύρο του θριάμβου τους.
Το Fullback ολοκληρώνει τη γκάμα της Fiat Professional, της μάρκας η οποία επαναπροσδιορίζεται περαιτέρω στην αγορά των Επαγγελματικών Οχημάτων ως η μάρκα με «πλήρη γκάμα μοντέλων» και είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε επαγγελματία.