Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 αστέρια στις δοκιμές Euro NCAP απέσπασε η Alfa Romeo Giulia ...


Η Alfa Romeo Giulia αξιολογήθηκε με 5 αστέρια από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP, αποσπώντας τη συνολική βαθμολογία 98% για την προστασία των ενήλικων επιβατών κάθε αναστήματος. Πρόκειται για την υψηλότερη βαθμολογία που έχει πετύχει ποτέ ένα αυτοκίνητο, ακόμη και μετά την υιοθέτηση αυστηρότερων κριτηρίων από το σύστημα αξιολόγησης, το 2015.
Το νέο σπορ sedan της Alfa Romeo πέτυχε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα κυρίως λόγω δύο βασικών στοιχείων: πρώτον, της υιοθέτησης μιας ευρείας σειράς καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας, και, δεύτερον, της απόδοσης του αμαξώματος που είναι εξίσου ελαφρύ και άκαμπτο, μέσα από την εκτεταμένη χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα, το κράμα αλουμινίου και το πλαστικό. 
Πρόκειται για ένα σημαντικό βραβείο που επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη προσοχή που δίνει η Alfa Romeo στην ασφάλεια όλων των οδηγών.
Η Alfa Romeo Giulia ενσαρκώνει τον ασυμβίβαστο σχεδιασμό και την απαράμιλλη κατασκευή, με σκοπό να γίνει το νέο πρότυπο της μάρκας και ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία της, ακόμα και στον τομέα της ασφάλειας.
Τηρώντας την παράδοση της Alfa Romeo, η Giulia διαθέτει μια σειρά από καινοτόμες τεχνικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν πρώτης τάξεως δυναμικές αρετές που μεταφράζονται επίσης σε κορυφαία επίπεδα ασφάλειας.
Ο πιο εξελιγμένος εξοπλισμός περιλαμβάνει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πέδησης (IBS) που μειώνει σημαντικά την απόσταση φρεναρίσματος (100 km/h σε 0 στα 38 m για τη Giulia και 32 m για την έκδοση Quadrifoglio), την προηγμένη ανάρτηση με την αποκλειστική τεχνολογία AlfaLink, και το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία του. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυαστικά προβάλλουν την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τον εύκολο, ενστικτώδη έλεγχο του οχήματος σε όλες τις καταστάσεις.


Τέλος, όσον αφορά στα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, η νέα Giulia αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων της Giulia περιλαμβάνεται το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning - FCW) και το Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Brake - AEB) με την ανίχνευση πεζών. Με τη βοήθεια αισθητήρα και κάμερας ενσωματωμένης στο παρμπρίζ, τα συστήματα αυτά ανιχνεύουν την παρουσία τυχόν εμποδίων ή οχημάτων στην πορεία του αυτοκινήτου και προειδοποιούν τον οδηγό για τον κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα φρενάρει αυτόματα για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η σοβαρότητά της. Χάρη στη λειτουργία αναγνώρισης πεζών, το AEB είναι επίσης ικανό να σταματήσει το αυτοκίνητο αυτόνομα με ταχύτητες μέχρι 60 χλμ/ώρα, ερμηνεύοντας τις πληροφορίες που λαμβάνει από τον αισθητήρα και την κάμερα. Ο βασικός εξοπλισμός όλων των εκδόσεων της Giulia περιλαμβάνει επίσης την Lane Departure Warning (LDW) που ανιχνεύει ακούσια αλλαγή λωρίδας, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκουν τα Blind Spot Monitoring (BSM) και Rear Cross Path Detection, που χρησιμοποιούν αισθητήρες για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο και να βοηθήσουν τον οδηγό κατά της διάρκεια προσπέρασης, αλλαγής λωρίδας ή εξόδου από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, παρακολουθώντας την κίνηση των γύρω αυτοκίνητων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Ανάβαση Τσακώνας ...

Συνεπής στο ραντεβού της με το… θέαμα ήταν και φέτος η Ανάβαση Τσακώνας, η οποία την Κυριακή αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρακολούθησαν την μεγάλη διοργάνωση που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος. Η 4η Ανάβαση Τσακώνας πραγματοποιήθηκε με 37 συμμετοχές ενώ τα έργα βελτίωσης που είχαν γίνει στη διαδρομή το προηγούμενο διάστημα αλλά και ο καλός καιρός βοήθησαν τους οδηγούς να συνδυάσουν καλό χρόνο και θέαμα. Ο αγώνας έκλεισε με τα αυτοκίνητα drift που... έκαψαν αρκετό λάστιχο και έδωσαν την δική τους ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας Γιάννης Πολυχρονόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΛΑΚ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τον αριθμό των συμμετοχών όσο από το θέαμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κόσμο για την επόμενη χρονιά και την 5η Ανάβαση Τσακώνας. Παράλληλα, η αναβάθμιση της διαδρομής και συνολικά της διοργάνωσης διατηρούν ζωντανό το

Αποκάλυψη OPEL FRONTERA ...

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Frontera.  Σήμερα, το ευρύχωρο compact SUV γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Στην Κωνσταντινούπολη, ο CEO της Opel, Florian Huettl, μαζί με τους Mark Adams, Vice President Design, και Tobias A. Gubitz, Senior Vice President Product & Pricing, αποκάλυψαν το νέο Opel Frontera μπροστά σε διεθνές κοινό και σε εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου. “Φέτος, γιορτάζουμε 125 χρόνια στην κατασκευή αυτοκινήτων. 125 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων προχωράμε συνεχώς μπροστά, προσφέροντας καινοτόμες, πρακτικές και, κυρίως, προσβάσιμες σε όλους λύσεις κινητικότητας. Το ολοκαίνουργιο Opel Frontera αποτελεί μια ισχυρή έκφραση αυτού του οράματος. Εξαιρετικά ευέλικτο, ευρύχωρο και ηλεκτροκίνητο, το νέο μας SUV αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα πελατών” , δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl. Επιπλέον, η Γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο Opel Frontera θα είναι διαθέσι