Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4ο Rally Greece Offroad ...


Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του διεθνούς απήχησης αγώνα 4Χ4, που έχει ως επίκεντρο την πόλη της Φλώρινας και θα πραγματοποιηθεί στις 2-5 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 47 πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Σωματείο "Άτλαντας", οι άνθρωποι του οποίου εργάστηκαν ασταμάτητα, με σκοπό να προσφέρουν σε πληρώματα και θεατές, έναν αγώνα Εκτός Δρόμου με μεγάλη απήχηση εντός και εκτός Ελλάδος, διαφημίζοντας παράλληλα τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Η ιστορία του αγώνα μπορεί να είναι μικρή, είναι όμως σημαντική. Το 1ο Rally Greece Offroad διεξήχθη το 2013 με επίκεντρο τα Καλάβρυτα και τη συμμετοχή 14 πληρωμάτων, ενώ από το 2014 το επίκεντρο μεταφέρθηκε στη Δυτική Μακεδονία με τις συμμετοχές να αυξάνονται σε 21. Το 2015, χάρη στην εμπειρία των προηγουμένων ετών και την προώθηση της εκδήλωσης σε αρκετές χώρες, οι συμμετοχές έφτασαν τις 31 και η πρόοδος είναι σαφής, αφού η 4η εκδοχή του αγώνα είναι μακράν η πιο δημοφιλής, με 47 πληρώματα να ετοιμάζονται να πάρουν εκκίνηση την Πέμπτη 3 Ιουνίου, με την Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα, λίγες ώρες πριν την Πανηγυρική Εκκίνηση, στην Πλατεία της Φλώρινας.
Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 850 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 450 ανήκουν στις Ειδικές Διαδρομές, ενώ οι συμμετοχές είναι πολυεθνικές, αφού περιλαμβάνουν πληρώματα από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Βουλγαρία, τη Σερβία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Σημειώνεται, πως παράλληλα με τον κυρίως αγώνα, θα υπάρχει και εκδήλωση Regularity και οχήματα προδιαγραφών 4X4. 
Το 4ο Rally Greece Offroad βρίσκεται προ των πυλών και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, για έναν σημαντικό διεθνή αγώνα που έχει ως επίκεντρο την χώρα μας και συγκεκριμένα την πανέμορφη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με τις εξαιρετικές διαδρομές και το υπέροχο φυσικό τοπίο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α