Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

37ο Rally Sprint Τρίκαλα Κορινθίας - Συμμετοχές ...


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 37ου Ράλλυ Σπριντ (Χωμάτινο) Τρίκαλα Κορινθίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου στη Ζήρεια Κορινθίας και συγκέντρωσε 28 συμμετοχές.
Πρόκειται για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Χώματος 2016, που διοργανώνεται από το  Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας" (Α.Λ.Α.Κ.). Κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του εν λόγω Σωματείου, ο συγκεκριμένος αγώνας επιστρέφει μετά από 5 χρόνια στα όμορφα Τρίκαλα Κορινθίας, έχοντας φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των Τοπικών Αρχών.
Μέρος της διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί έχει αποτελέσει στο παρελθόν και ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις. Η φετινή εκδοχή του αγώνα, αποτελείται από μία ειδική διαδρομή που θα διεξαχθεί 3 φορές και έχει μήκος 9,98 χιλιομέτρων. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 62,74 χιλιόμετρα και σημειώνεται, πως το Service Park θα στεγάζεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, λίγα μέτρα πριν από την εκκίνηση της διαδρομής.  Οι αγωνιστικές διεργασίες θα ξεκινήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου στο Ξυλόκαστρο, αφού μεταξύ 17:00-19:00 θα φιλοξενηθεί στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου ο Τεχνικός Έλεγχος, ενώ  στις 21:00 θα διεξαχθεί εκεί η Πανηγυρική Εκκίνηση. Η εκκίνηση του αγωνιστικού μέρους θα γίνει το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου στις 10:00. 
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως Θεσμικός Χορηγός και όλοι οι τοπικοί φορείς είναι αρωγοί στην προσπάθεια για άρτια διεξαγωγή του αγώνα, ενώ σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις φιλοξενίας  των Τρικάλων έδειξαν εμπράκτως την στήριξή τους στο 37ο Rally Sprint Τρίκαλα Κορινθίας,  κάνοντας ειδικές τιμές για το τριήμερο του αγώνα.  Επιπλέον, χορηγοί του αγώνα είναι η "Ασημάκης Ανταλλακτικά" και η "Ashika Auto Parts". 
Το 37ο Ράλλυ Σπριντ (Χωμάτινο) Τρίκαλα Κορινθίας φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για ένα διαφορετικό τριήμερο, που συνδυάζει τις αρετές ενός όμορφου παραθαλάσσιου μέρους όπως το Ξυλόκαστρο, μιας πανέμορφης ορεινής περιοχής όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας με την παρακολούθηση ενός θεαματικού αγώνα, στο υπέροχο τοπίο της ταχύτητας και θεαματικής ειδικής διαδρομής "Ζήρεια" που έχει αγαπηθεί από θεατές και αγωνιζόμενους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΔΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.