Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

17η Δεξιοτεχνία Πτολεμαΐδας – Στο κυνήγι των βαθμών ...


Η αγωνία κορυφώνεται λίγο πριν την καλοκαιρινή ραστώνη, με τους δεξιοτέχνες αθλητές να δίνουν μάχη για τους πολύτιμους βαθμούς με τους οποίους προσδοκούν να καρπωθούν ο καθένας στην κατηγορία του το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος.
Ο θεσμός αδράνησε για τρία χρόνια, επιβίωσε όμως χάρη στην στήριξη των πιο ένθερμων αθλητών αλλά και των διοργανωτριών λεσχών που δεν το έβαλαν κάτω. Η απόφαση της Ο.Μ.Α.Ε. να επιτρέψει και πάλι την έκδοση ημερήσιας άδειας αθλητή έδωσε νέα πνοή, συγκέντρωσε τους οπαδούς και αναβίωσε τους αγώνες δεξιοτεχνίας στους οποίους το προσφερόμενο θέαμα δεν δίνεται πλέον από το «πολύ 20 αθλητές» αλλά από το «λιγότερο 35».


Το αποτέλεσμα είναι ορατό, το ενδιαφέρων είναι πλέον έκδηλο και η βαθμολογία του Επάθλου Δεξιοτεχνιών βορείου Ελλάδος  δεν είναι απλά ανούσιοι αριθμοί. 
Στην κατηγορία Α προηγούνται του ανταγωνισμού οι Καρατσομπαλίδης Δημήτρης (54 βαθμοί) και Πατσίλας Αναστάσιος (34 βαθμοί), το ενδιαφέρων όμως  βρίσκεται στις βαθμολογικές ισοπαλίες των Καραμανώλη Ιωάννη - Χαρατζή Βάϊο (15 βαθμοί), Προδρομίδη Απόστολο -  Δέρβη Νικόλαο (13 βαθμοί) και Πλατή Χρήστο -  Παπαδόπουλο Κοσμά (11 βαθμοί).
Στην κατηγορία Β  την πρωτιά κατέχει μέχρι στιγμής  ο συνήθης ύποπτος Οικονομίδης Κωνσταντίνος (57 βαθμοί) με τους Κουνατιάδη Δημήτρη (43 βαθμοί) και Καβατσικλή Θεόδωρο (34 βαθμοί) να μην αφήνουν κανένα περιθώρια λάθους. Με διαφορά ακολουθούν οι Νταρίβας Στυλιανός (20 βαθμοί),  Λογδανίδης Χαράλαμπος (18 βαθμοί) Τσίμας Απόστολος (15 βαθμοί) Οικονομίδης Θεόδωρος (13 βαθμοί) και από 11 βαθμούς οι Αντωνάτος Γεράσιμος, Αμπατζίδου Αντωνία και Γερανός Χρήστος.


Στην κατηγορία Γ την πιο δημοφιλή για θεατές και αθλητές πρωταγωνιστούν οι Ζεμπέκης Πασχάλης (43 βαθμοί) και Σαλωνίδης Γιώργος (40 βαθμοί). Με ελάχιστες βαθμολογικές διαφορές ελλοχεύουν οι Θαμνίδης Μιχαήλ (26 βαθμοί),  Γιαντσίδης Ηλίας (20 βαθμοί), Προδρομίδης Απόστολος (20 βαθμοί), Καρυπίδης Θεόκλητος (20 βαθμοί), Μαυροκέφαλος Σάββας (17 βαθμοί), Ράπτου Παναγιώτης (17 βαθμοί),  Χάρτιος Δημήτρης (17 βαθμοί), Σαρβανίδης Βαλάντης (17 βαθμοί)  και Τσολακίδης Θεόδωρος (15 βαθμοί).
Η 17η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων, την οποία διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Πτολεμαΐδας,  θα είναι αυτή που είτε μεγεθύνοντας την βαθμολογική διαφορά θα «στείλει» τους πρωταγωνιστές ήρεμους για την καλοκαιρινή ανάπαυλα στην βάση τους είτε σμικρύνοντάς την θα τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους. Όπως και να έχει κερδισμένος θα είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και οι θεατές που θα απολαύσουν τρία σκέλη δεξιοτεχνίες με τις μάχες με το χρονόμετρο να είναι αδυσώπητες.
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Πτολεμαΐδας καλεί άπαντες να δώσουν το παρόν την Κυριακή 12 Ιουνίου στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Πτολεμαΐδας, είτε ως θεατές είτε συμμετέχοντας  στον αγώνα εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα έκδοσης ημερήσιας άδειας αθλητή, η οποία μπορεί να αποκτηθεί με 10€ επιπλέον των 60€ που είναι κανονικά η συμμετοχή.
Τέλος να πούμε πως οι συμμετοχές λήγουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου ώρα 10 μ.μ. και πως η Α.Λ.Π. προσφέρει στους αγωνιζόμενους που κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ. από την πόλη της Πτολεμαΐδας, δωρεάν διανυκτέρευση.

Η γραμματεία λειτουργεί, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, καθημερινά από τις 18:00  έως και τις  23:00 στα τηλέφωνα  2463 502087 και 6972 051 167 κ. Κεχαγιάς Δημήτρης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ