9/6/16

17η Δεξιοτεχνία Πτολεμαΐδας – Στο κυνήγι των βαθμών ...


Η αγωνία κορυφώνεται λίγο πριν την καλοκαιρινή ραστώνη, με τους δεξιοτέχνες αθλητές να δίνουν μάχη για τους πολύτιμους βαθμούς με τους οποίους προσδοκούν να καρπωθούν ο καθένας στην κατηγορία του το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος.
Ο θεσμός αδράνησε για τρία χρόνια, επιβίωσε όμως χάρη στην στήριξη των πιο ένθερμων αθλητών αλλά και των διοργανωτριών λεσχών που δεν το έβαλαν κάτω. Η απόφαση της Ο.Μ.Α.Ε. να επιτρέψει και πάλι την έκδοση ημερήσιας άδειας αθλητή έδωσε νέα πνοή, συγκέντρωσε τους οπαδούς και αναβίωσε τους αγώνες δεξιοτεχνίας στους οποίους το προσφερόμενο θέαμα δεν δίνεται πλέον από το «πολύ 20 αθλητές» αλλά από το «λιγότερο 35».


Το αποτέλεσμα είναι ορατό, το ενδιαφέρων είναι πλέον έκδηλο και η βαθμολογία του Επάθλου Δεξιοτεχνιών βορείου Ελλάδος  δεν είναι απλά ανούσιοι αριθμοί. 
Στην κατηγορία Α προηγούνται του ανταγωνισμού οι Καρατσομπαλίδης Δημήτρης (54 βαθμοί) και Πατσίλας Αναστάσιος (34 βαθμοί), το ενδιαφέρων όμως  βρίσκεται στις βαθμολογικές ισοπαλίες των Καραμανώλη Ιωάννη - Χαρατζή Βάϊο (15 βαθμοί), Προδρομίδη Απόστολο -  Δέρβη Νικόλαο (13 βαθμοί) και Πλατή Χρήστο -  Παπαδόπουλο Κοσμά (11 βαθμοί).
Στην κατηγορία Β  την πρωτιά κατέχει μέχρι στιγμής  ο συνήθης ύποπτος Οικονομίδης Κωνσταντίνος (57 βαθμοί) με τους Κουνατιάδη Δημήτρη (43 βαθμοί) και Καβατσικλή Θεόδωρο (34 βαθμοί) να μην αφήνουν κανένα περιθώρια λάθους. Με διαφορά ακολουθούν οι Νταρίβας Στυλιανός (20 βαθμοί),  Λογδανίδης Χαράλαμπος (18 βαθμοί) Τσίμας Απόστολος (15 βαθμοί) Οικονομίδης Θεόδωρος (13 βαθμοί) και από 11 βαθμούς οι Αντωνάτος Γεράσιμος, Αμπατζίδου Αντωνία και Γερανός Χρήστος.


Στην κατηγορία Γ την πιο δημοφιλή για θεατές και αθλητές πρωταγωνιστούν οι Ζεμπέκης Πασχάλης (43 βαθμοί) και Σαλωνίδης Γιώργος (40 βαθμοί). Με ελάχιστες βαθμολογικές διαφορές ελλοχεύουν οι Θαμνίδης Μιχαήλ (26 βαθμοί),  Γιαντσίδης Ηλίας (20 βαθμοί), Προδρομίδης Απόστολος (20 βαθμοί), Καρυπίδης Θεόκλητος (20 βαθμοί), Μαυροκέφαλος Σάββας (17 βαθμοί), Ράπτου Παναγιώτης (17 βαθμοί),  Χάρτιος Δημήτρης (17 βαθμοί), Σαρβανίδης Βαλάντης (17 βαθμοί)  και Τσολακίδης Θεόδωρος (15 βαθμοί).
Η 17η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων, την οποία διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Πτολεμαΐδας,  θα είναι αυτή που είτε μεγεθύνοντας την βαθμολογική διαφορά θα «στείλει» τους πρωταγωνιστές ήρεμους για την καλοκαιρινή ανάπαυλα στην βάση τους είτε σμικρύνοντάς την θα τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους. Όπως και να έχει κερδισμένος θα είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και οι θεατές που θα απολαύσουν τρία σκέλη δεξιοτεχνίες με τις μάχες με το χρονόμετρο να είναι αδυσώπητες.
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Πτολεμαΐδας καλεί άπαντες να δώσουν το παρόν την Κυριακή 12 Ιουνίου στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Πτολεμαΐδας, είτε ως θεατές είτε συμμετέχοντας  στον αγώνα εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα έκδοσης ημερήσιας άδειας αθλητή, η οποία μπορεί να αποκτηθεί με 10€ επιπλέον των 60€ που είναι κανονικά η συμμετοχή.
Τέλος να πούμε πως οι συμμετοχές λήγουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου ώρα 10 μ.μ. και πως η Α.Λ.Π. προσφέρει στους αγωνιζόμενους που κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ. από την πόλη της Πτολεμαΐδας, δωρεάν διανυκτέρευση.

Η γραμματεία λειτουργεί, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, καθημερινά από τις 18:00  έως και τις  23:00 στα τηλέφωνα  2463 502087 και 6972 051 167 κ. Κεχαγιάς Δημήτρης.