26/4/16

Η Ford Mustang Παγκόσμιο Bestseller ...


Την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο η Ford Mustang έγινε παγκόσμιο bestseller στην κατηγορία sports coupe. Η ζήτηση για το θρυλικό αυτοκίνητο παραμένει αμείωτη.
Σύμφωνα με ανάλυση των πιο πρόσφατων στοιχείων από την IHS Automotive, η Ford πούλησε περίπου 110.000 Mustang Coupe σε όλο τον κόσμο το 2015 – ξεπερνώντας όλα τα sports coupe του ανταγωνισμού. 
Το ρεκόρ αυτό επιτεύχθηκε παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς σε βασικές αγορές όπως η Βρετανία και η Κίνα. Σε αυτό προστέθηκαν περίπου 30.000 Mustang convertible, με αποτέλεσμα το σύνολο των πωλήσεων να φτάσει τις 141.868 μονάδες. Η Mustang ήταν μακράν το δημοφιλέστερο δίθυρο σπορ μοντέλο σε όλο τον κόσμο.
«Οι Αμερικανοί καταναλωτές απολαμβάνουν ενδιαφέροντα εισαγόμενα σπορ αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες, γι’ αυτό ήρθε η στιγμή η Αμερική να απαντήσει με το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας Mustang» δήλωσε ο Erich Merkle, αναλυτής πωλήσεων της Ford. «Οι παγκόσμιες αγορές έχουν ανταποκριθεί τρομερά. Η Ford Mustang ήταν το μοναδικό sports coupe σε όλο τον κόσμο που ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις πέρσι.»
Σύμφωνα με τα παγκόσμια στοιχεία της περασμένης χρονιάς, η Mustang έχει περιθώριο να αναπτυχθεί στις αγορές του εξωτερικού φέτος καθώς πολλές αρχίζουν να παραλαμβάνουν με αυξημένους ρυθμούς. Μέχρι τώρα, σημειώνει ο Merkle, οι παγκόσμιοι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Mustang με κινητήρα V8.
«Ενώ η μεγαλύτερη ζήτηση για τη Mustang στις ΗΠΑ προέρχεται από παραθαλάσσιες περιοχές – κυρίως τη Ν. Καλιφόρνια – και για τον κινητήρα 2.3L EcoBoost, οι αγοραστές άλλων χωρών προτιμούν τον V8,» δήλωσε. «Ο χαρακτηριστικός βρυχηθμός του V8 είναι περιζήτητος εκτός ΗΠΑ.» 


Η Mustang στην Ευρώπη

Μέχρι σήμερα, πάνω από 16.600 Ευρωπαίοι πελάτες έχουν παραγγείλει μία Ford Mustang, ενώ άρχισε να πωλείται στην Ευρώπη για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Οι αποστολές από το Εργοστάσιο του Flat Rock των ΗΠΑ., ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Από τις 13.000 που πουλήθηκαν πέρσι, 4.700 είναι τώρα στα χέρια των πελατών.
Σε αρκετές σημαντικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις της Mustang ξεκίνησαν το τέταρτο τρίμηνο. Οι συνολικές πωλήσεις στη Βρετανία έχουν ξεπεράσει τις 3.500 μονάδες, ενώ τα πρώτα 1.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες το Μάρτιο. 
Στη Γερμανία, η Mustang ήταν bestseller στην κατηγορία sports coupe το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια υπηρεσία στη Γερμανία (Federal Motor Transport Authority, KBA). Ο 5.0L V8 ήταν No. 1 κινητήρας στην προτίμηση των Γερμανών αγοραστών, όπως και η convertible έκδοση με πωλήσεις ένα προς τρία.
Η Mustang ήταν Νο1 σε πωλήσεις sports coupe τον περασμένο μήνα στη Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία της Association Auxilliaire de l’Automobile.
Η Mustang προσφέρεται στην Ευρώπη με τον κινητήρα 5.0L V8 της Ford που αποδίδει 421 ίππους ή τον πιο αποδοτικό 2.3L EcoBoost με 317 ίππους. Και οι δύο συνδυάζονται με εξάρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο. Το μοντέλο fastback 5.0L V8 με χειροκίνητο κιβώτιο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ αντίστοιχα το χειροκίνητο μοντέλο fastback 2.3L EcoBoost σε 5,8 δεύτερα.
Τρία νέα χρώματα Mustang θα διατίθενται μέσα στην άνοιξη για την Ευρώπη – White Platinum, Grabber Blue και Lightning Blue – ενώ από φέτος το καλοκαίρι η Mustang θα προσφέρει το νέο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3. 
Παγκόσμια εξάπλωση σε Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική
Το τέταρτο τρίμηνο του 2015, η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe στην Κίνα, όταν άρχισαν οι μαζικές παραδόσεις στους εμπόρους, σύμφωνα με στοιχεία ταξινομήσεων της IHS. Οι Κινέζοι αγοραστές προτιμούν τις εκδόσεις EcoBoost.
Το πρώτο τρίμηνο πωλήσεων στην Αυστραλία, η Mustang αναδείχθηκε bestseller στην κατηγορία sports coupe. Η ζήτηση είναι τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα το pony car να εξαντληθεί σε πρώτη φάση μέχρι το 2017, αλλά μία πρόσθετη παρτίδα 2.000 Mustang αναμένεται στην Αυστραλιανή Ήπειρο μέχρι το τέλος της χρονιάς. 
Πάνω από το 90% των αγοραστών σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία επιλέγουν την έκδοση V8. Οι αυξητικές πωλήσεις σε Ν. Αφρική, Κύπρο και Μάλτα ενισχύουν τον όγκο πωλήσεων Mustang.
Η Mustang διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στη Β. Αμερική
Το Μάρτιο, οι πωλήσεις της Mustang με 12.563 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις πωλήσεις των Chevrolet Camaro & Dodge Challenger μαζί (12.248 μονάδες). Η Mustang ήταν bestseller στην κατηγορία της στις Ηνωμένες Πολιτείες όλο το 2015 και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς.
Στον Καναδά, η Mustang ξεπερνά την Camaro κάθε χρόνο από το 1985, σύμφωνα με στοιχεία του Καναδικού Συνδέσμου Κατασκευαστών. Και στο Μεξικό, η Mustang ήταν το sports coupe με τις καλύτερες πωλήσεις πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων της IHS. Οι πωλήσεις Mustang σημείωσαν άνοδο 176% στο Μεξικό το 2015 έναντι του 2014.