Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2η Νίκη για το i20 ...


Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη δεύτερη έως σήμερα νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) σε ένα συναρπαστικό τελικό στην Αργεντινή, στον τέταρτο γύρο της σεζόν 2016.
Οι Hayden Paddon και John Kennard, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πιο γρήγορων, κάνοντας έναν  συγκλονιστικό αγώνα επισκίασαν τον Sébastien Ogier που ασκούσε σκληρή πίεση και κατέκτησαν τη νίκη με 14,3 δευτερόλεπτα διαφορά.
Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί όχι μόνο τη πρώτη νίκη του Hayden Paddon στο WRC, αλλά και τη παρθενική νίκη για το Νέας Γενιάς i20 WRC μόλις στην τέταρτη εμφάνισή του. 
Συνεχίζει, επίσης, το ανταγωνιστικό της ξεκίνημα σε μια σεζόν WRC στη σύντομη ιστορία της, κατακτώντας για 3η φορά το βάθρο και επιβεβαιώνοντας τη δεύτερη θέση της Hyundai Motorsport στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.


Ο Hayden Paddon σχολίασε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Όλα μας οδηγούσαν στο βάθρο και πιέσαμε πολύ σκληρά γι’αυτό. Ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό να πιέσουμε τις επιδόσεις μας στην El Condor. Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το στάδιο, επειδή δεν ήμουν ιδιαίτερα έντονος στις κλειστές και γεμάτες στροφές διαδρομές. Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση  αυτή τη στιγμή. Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για μένα, τον John και όλη την ομάδα. Ένα τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στο i20 WRC Νέας Γενιάς. Ήξερα από την πρώτη δοκιμή πως θα μπορούσα να κερδίσω με αυτό. Απλά δεν το περίμενα να συμβεί τόσο σύντομα."
Η νίκη αυτή συνεχίζει το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Hyundai Motorsports στη σεζόν 2016 WRC μετά το βάθρο του Μόντε Κάρλο και το βάθρο στη Σουηδία καθώς και την τέταρτη θέση στο Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη αυτή είναι η πρώτη νίκη της ομάδας μετά το Ράλι Γερμανίας το 2014 και οι επιδόσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι το δυναμικό Νέας Γενιάς i20 WRC αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις τους αντιπάλους του.
Ο κ. Michel Nandan, Team Principal της Hyundai Motorsport,  δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Ο Hayden πραγματοποίησε την επίδοση της καριέρας του  και κατάφερε να κατακτήσει μια από τις πιο δημοφιλείς νίκες που έχουμε δει στο WRC τα τελευταία χρόνια. Ο ρυθμός και η δέσμευσή του στο βάθρο ήταν εντυπωσιακή!  Αυτός και ο John αξίζουν τόσο αυτή τη νίκη. Είναι φανταστικό αποτέλεσμα για όλους μας στην Hyundai Motorsport. Είναι η δεύτερη νίκη μας στο WRC, αλλά η πρώτη με το Νέας Γενιάς i20 WRC μόλις στην τέταρτη εμφάνισή του . 
Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο, άρα το να βλέπουμε τον καρπό της δουλειάς μας είναι πολύ ιδιαίτερο. Όλοι οι οδηγοί μας και τα μέλη της ομάδας μπορούν να μοιραστούν αυτή τη στιγμή. Ενώ θα απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να συνεχίσουμε την ωθήσει στην ανάπτυξη του Νέας Γενιάς i20 WRC. Η Πορτογαλία είναι η επόμενη πρόκληση. "


Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, είναι το Rally de Portugal και θα πραγματοποιηθεί 19 έως 22 Μαϊου, όπου η Hyundai Motorsport στοχεύει να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία της με το Νέας Γενιάς i20 WRC.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ