7/1/16

Η Opel Χορηγός στις "Σταγόνες Αναπνοής" και τις "Σταγόνες Ειρήνης" .......


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φετινός, πρώτος κύκλος παραστάσεων δύο μεγαλεπήβολων projects: της πρώτης υποβρύχιας χορευτικής, πολυ-εικαστικής παράστασης Drops of Breath (Σταγόνες Αναπνοής) και - στον απόηχο αυτής - της διαδραστικής με το κοινό παράστασης χορού και μουσικής, Drops of Peace (Σταγόνες Ειρήνης). 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε απόσταση αναπνοής από το Ακρωτήριο του Σουνίου, οι Σταγόνες Αναπνοής χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όλους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό θέαμα, είτε φορώντας καταδυτικό εξοπλισμό, ή με μάσκα και πέδιλα από την επιφάνεια της θάλασσας ή σε γιγαντοοθόνη. Η ιδέα που αναδείχτηκε είναι ότι όλοι είμαστε ίσοι κάτω από το νερό. Το νερό σαν μορφή ενέργειας και φυσικό στοιχείο, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτική, θρησκεία. Γεφυρώνει διαφορές, ενώνει ανθρώπους, χώρες και πολιτισμούς. Η εμπνευσμένη χορογραφία στήθηκε από τις αναγνωρισμένους χορογράφους Αποστολία Παπαδαμάκη και Sophie Bulbulyan σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη και ομάδα καλλιτεχνών από 12 χώρες.


Στον απόηχο του Drops of Breath, το Drops of Peace ήταν ένας διαδραστικός περίπατος στη φύσης όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολυ-εικαστικό, βιωματικό ταξίδι. Οι χορευτές του Drops of Breath έφεραν μαζί τους το νερό, τους ήχους και τις εικόνες από τις υποβρύχιες λήψεις, που προβλήθηκαν σε δέντρα, τοίχους και σώματα στους κήπους του Μουσείου Βορρέ και στους Δημοτικούς Κήπους της Λεμεσού. Ένας συμβολισμός που παραπέμπει την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στο υγρό και το στερεό στοιχείο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παραστάσεις συμμετείχαν επαγγελματίες & ερασιτέχνες καλλιτέχνες (άτομα με αναπηρία & παιδιά) από Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο.
Η Opel ήταν περήφανη χορηγός των οχημάτων συνεισφέροντας στην υλοποίηση και των δύο καινοτόμων projects και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι στηρίζει δράσεις με κοινωνικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές προεκτάσεις. 


Η παράσταση Drops of Peace θα παρουσιαστεί στη Γαλλία, στο Le Moustier 8 /1/2016, στο Thorigny sur Marne 9 /1/ 2016 και στο La Fontaine aux Images 19 /2/ 2016 στο Clichy sous Bois, Paris . Η παράσταση σκοπεύει να συνεχίσει το ταξίδι της σε κήπους της Αθήνας αλλά και σε άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις την άνοιξη του 2016.