21/1/16

Για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο ο Σερδερίδης ...


Με σύμμαχο την εμπειρία από τις συμμετοχές του στον αγώνα τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, πρώτο γύρο του WRC, o Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο έλληνας οδηγός που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ που απευθύνεται σε ιδιώτες, θα δοκιμάσει και φέτος τις δυνάμεις του στον πιο ιστορικό αγώνα του WRC με συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte και αυτοκίνητο Citroen DS3 R5.
Οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ο καβαλιώτης οδηγός στις ειδικές βόρεια του πριγκηπάτου είναι ότι πιο δύσκολο μπορεί να συναντήσει κανείς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τις ασφάλτινες ειδικές να καλύπτονται σε πολλά τους σημεία από πάγο και χιόνι και να κάνουν την επιλογή των ελαστικών γρίφο για δυνατούς λύτες.
«Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο είναι ένας ξεχωριστός αγώνας στον οποίο έχεις να αντιμετωπίσεις τεράστιες προκλήσεις. Πρέπει να προβλέψεις, εκτός των άλλων παραγόντων ενός συνηθισμένου αγώνα, τον καιρό που θα συναντήσεις στις ειδικές και μπορεί να αλλάζει από λεπτό σε λεπτό, αλλά και τα λάστιχα που θα επιλέξεις, μεταβλητές που αυξάνουν κατακόρυφα το συντελεστή δυσκολίας. Πρέπει να προσαρμόζεις το ρυθμό σου και το οδηγικό σου στυλ ανάλογα με τις συνθήκες, πολλές φορές και μέσα στην ίδια ειδική!» δήλωσε ο Σερδερίδης που συμπλήρωσε «Μπορεί να έχουμε τρέξει στο συγκεκριμένο αγώνα 2 φορές και να γνωρίζουμε αρκετά τις ειδικές, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις τα δύο τελευταία χρόνια, η γενικότερη εμπειρία μου όμως από αγώνες ράλλυ είναι περιορισμένη σε σχέση με τους περισσότερους αντιπάλους μου».
Ο Έλληνας οδηγός θα έχει στη διάθεση του τέσσερις διαφορετικούς τύπους ελαστικών της Michelin, με μαλακή γόμα, πολύ μαλακή γόμα, χιονολάστιχα αλλά και λάστιχα με καρφιά για να επιλέξει ποια θα χρησιμοποιήσει στις ειδικές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
«Στόχος μας είναι ο τερματισμός στη βαθμολογούμενη 10αδα της κατηγορίας μας και στην πρώτη 30αδα του αγώνα και πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που στον αγώνα συμμετέχει ο καλύτερος Έλληνας οδηγός, ο Λάμπρος Αθανασούλας και οι χρόνοι του θα αποτελούν σημείο αναφοράς για εμένα. Στην πραγματικότητα όμως δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης με κανέναν αντίπαλο μου, θα ακολουθήσω τον δικό μου ρυθμό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ» είπε ο Σερδερίδης που δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση του εναρκτήριου αγώνα του WRC!


Η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ θα ανοίξει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, με την πανηγυρική εκκίνηση που θα διεξαχθεί στο Μονακό. Η αγωνιστική δράση αρχίζει το βράδυ της ίδιας ημέρας, με τη διεξαγωγή δύο νυχτερινών ειδικών και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι με την τέλεση της Power Stage.