Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΙΣΑ Grand Prix 2015 .......


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων διοργανώνει την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου τον τελευταίο αγώνα για το 2015, το «ΣΙΣΑ Grand Prix», που θα κρίνει και το αμφίρροπο Πρωτάθλημα ΣΙΣΑ. Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία η εκδήλωση θα διεξαχθεί ξανά στο πάρκινγκ του Beach Volley των ολυμπιακών εγκαταστάσεων Καλλιθέας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως και το 1985 (κατηγορία “Historic”) και αυτοκίνητα από το 1986 έως και το 1995 (κατηγορία Potentially Historic -“Youngtimer”). Τα πληρώματα θα αποτελούνται από ένα ή δύο μέλη, οδηγό και προαιρετικά συνοδηγό. Φέτος οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν να διαγωνισθούν είτε στην κατηγορία Super Classic (με ανώτατη μέσω ωριαία ταχύτητα έως 50 χλμ) ή στην κατηγορία Regularity Classic (με ΜΩΤ έως 40 χλμ). Δικαίωμα συγκομιδής βαθμών για το πρωτάθλημα έχουν και οι δύο κατηγορίες, απαγορεύεται όμως η ταυτόχρονη συμμετοχή και στις δύο κατηγορίες. 
Εντός του χώρου θα έχει διαμορφωθεί μία ειδική διαδρομή ακριβείας μήκους περίπου 1000 μέτρων, στην οποία θα διαγωνισθούν τα πληρώματα 3 φορές με τον ίδιο τρόπο, όπως σε ένα Rally Sprint Regularity. Η τελική μορφή της εκδήλωσης και των κατηγοριών αποτυπώνεται στον Ειδικό Κανονισμό.  Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν πανοραμικά από ασφαλή θέση και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα  70€ ανά αυτοκίνητο για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη ΣΙΣΑ και στα 80€ για τους λοιπούς συμμετέχοντες. Στο παράβολο συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή στα έξοδα οργάνωσης, πολλά δώρα από τους υποστηρικτές του αγώνα και συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Οδηγών - Συνοδηγών ΣΙΣΑ, με συντελεστή 1.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09:00-09:30 Συγκέντρωση, Διοικητικός Έλεγχος & Ενημέρωση Συμμετεχόντων
09:30-09:55 Ελεύθερα δοκιμαστικά 
10:00-11:30 Εκκίνηση - 1ο σκέλος
11:30-13:00 2ο σκέλος
13:00-14:30 3ο σκέλος
15:00 Έκδοση αποτελεσμάτων 
15:30 Απονομή επάθλων

Τα ωράρια της εκδήλωσης αναφέρονται στην εκκίνηση και στον τερματισμό του 1ου αυτοκινήτου. Ο σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών για την καλύτερη ροή του προγράμματος. Ο ειδικός κανονισμός και η αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sisa.gr

Υποστηρικτές του αγώνα είναι οι AVON ελαστικά Μαρασλής, γυαλιά ηλίου Ridley, SP Tableware και το Τμήμα Διαχείρησης Εμπορικών Δραστηριοτήτων. 
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι Auto Classic, Time2rally & SNP. 
H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το