Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανηγυρική εκκίνηση ......


Παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών αρχόντων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πανηγυρική εκκίνηση της 3ης έκδοσης του Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου. Στην Πλατεία της παραλιακής κωμόπολης της Εύβοιας, διήλθαν από τη ράμπα 29 πληρώματα, καθώς οι Κούλης-Σουλάνης εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους στην ειδική του Πισσώνα που προηγήθηκε το Σάββατο.
Για άλλη μια χρονιά, η Αμάρυνθος αγκαλιάζει τον αγώνα, με την τοπική κοινωνία να δίνει βροντερό παρών στην εκκίνηση του αγώνα. Ευχάριστη νότα έδωσαν οι ζωγραφιές των μαθητών της Αμαρύνθου, που κόσμησαν με την παρουσία τους την πλατεία. 
Αύριο τα πληρώματα ρίχνονται και πάλι στη μάχη στις 10.23 και ύστερα από δύο περάσματα από τις ειδικές Γυμνό και Τραχήλι, θα τερματίσουν στην Πλατεία Αμαρύνθου στις 16.00. Οι απονομές θα λάβουν χώρα στον ίδιο χώρο στις 18.00.
Οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας δήλωσαν:

Π. Καμπύλης: Κινηθήκαμε φυλαγμένα, καθώς ακόμη μαθαίνουμε το αυτοκίνητο. Η ειδική ήταν επικίνδυνη και χαιρόμαστε που τερματίσαμε. Ο αγώνας στην ουσία ξεκινάει αύριο.

Γ. Φιλιππίδης: Κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών στην ειδική του Πισσώνα, καθώς χρησιμοποιήσαμε στεγνά ελαστικά μπροστά και βρόχινα πίσω. Ευτυχώς που φτάσαμε στον τερματισμό. Αύριο, ελπίζουμε με σωστή επιλογή να κινηθούμε πιο σβέλτα.

Ι. Τασιόπουλος: Έκανα σωστή επιλογή ελαστικών, κάτι που δικαιολογεί την πολύ καλή επίδοση. Χρησιμοποίησα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα και η επιλογή μου απέδωσε. Αύριο θα τρέξουμε σε γνώριμες ειδικές, καθώς χρησιμοποιήθηκαν και στον περσινό αγώνα. Σκοπεύουμε να κινηθούμε στον ίδιο ρυθμό.
Το πρωί στις 10.23 ξεκινήσε το αγωνιστικό μενού της Κυριακής με τις 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 66.21 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.