10/9/15

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - Συμμετοχές .....


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 48ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ., που διοργανώνεται από το Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης", το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου και έχει συγκεντρώσει 24 συμμετέχοντες.
Ο αγώνας, ένας από τους πιο παραδοσιακούς του αγωνιστικού ημερολογίου, με μεγάλη ιστορία τόσο σε χωμάτινες όσο και σε ασφάλτινες επιφάνειες, αποτελεί τη συνέχεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς επίσης και του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, όντας ο 4ος γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ και ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. 
Επίκεντρο του ράλλυ είναι ως είθισται η Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα ο χώρος που φιλοξενείται παραδοσιακά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), με τη Νότια Πύλη να στεγάζει την Εκκίνηση, τον Τερματισμό και τον Τεχνικό Έλεγχο. Η δραστηριότητα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ το ίδιο βράδυ θα διεξαχθεί η φαντασμαγορική τελετή εκκίνησης, που αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς θεατές. Το καθαρά αγωνιστικό μενού θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, με τα πληρώματα να ξεκινούν από τη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. στις 09.00, για να τερματίσουν εκεί στις 17.58, αφού πρώτα θα έχουν αγωνιστεί σε 6 Ειδικές Διαδρομές μήκους 88,55 χιλιομέτρων. Σημειώνουμε πως ανάμεσα στις 4 Ειδικές Διαδρομές που θα διεξαχθούν (Πετροκέρασα, Χολομώντας, Παλαιόκαστρο, Λιβάδι), ο φημισμένος Χολομώντας και το Παλαιόκαστρο θα διεξαχθούν δύο φορές, ενώ τα Πετροκέρασα και το Λιβάδι από μία φορά. 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Αθλητικό Σωματείο Α.Ο.Θ. που έχει την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα, έχει φροντίσει να πλαισιώσει το γεγονός με ενδιαφέρουσες παράπλευρες δραστηριότητες με σκοπό την καλύτερη δυνατή προβολή. Μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου, σε συνεργασία με την Helexpo-Δ.Ε.Θ. και υπό την αιγίδα του Hellenic Motor Museum (Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου) στο χώρο της Έκθεσης και πιο συγκεκριμένα στο περίπτερο 14, φιλοξενείται Έκθεση Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων, για όλη τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ.  ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η οποία θα λειτουργεί στο περίπτερο 14 καθ’ όλη την διάρκεια της Δ.Ε.Θ.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι παρά τη δύσκολη εποχή στην οποία βρίσκεται η χώρα και κατά συνέπεια ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, παρουσιάζεται η διάθεση από όλες τις πλευρές, ώστε το άθλημα να στηριχθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω. Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας πάντοτε υπ' όψιν την προσπάθεια που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι οργανωτές του αγώνα, αλλά και το θέαμα που προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι και το οποίο αποτελεί την βαθύτερη ουσία του ράλλυ, όλα προμηνύουν ένα γιορτινό και πολύ ευχάριστο αγωνιστικό διήμερο στις 12-13 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο την όμορφη Θεσσαλονίκη !