Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενηλικίωση .....


Υπάρχει μια χρονική στιγμή, στους οδηγούς με ταλέντο, που κάνουν ένα κλικ και αποδεικνύουν τις ικανότητες τους. Αυτή η "ενηλικίωση" ήρθε για τον Θάνο Ξηνταβελόνη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στον αγώνα του Rotax MAX. Εκεί έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες σε ένα τριήμερο γεμάτο καλές επιδόσεις.
Από τις δοκιμές της Παρασκευής ήταν πολύ γρήγορος. Το Σάββατο υπήρξαν κάποια ζητήματα με την συμπεριφορά του σασί. Ωστόσο αυτό είναι γνωστή ποσότητα στους αγώνες. Η πρόκληση από εκεί και πέρα είναι να αντιδράσεις σωστά. Με την βοήθεια της τηλεμετρίας αλλά και των εύστοχων αλλαγών στις ρυθμίσεις από την Zorri Motorsport, είχαν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση του συνόλου.
Η Κυριακή ήταν αναμφίβολα μια ξεχωριστή μέρα. Ο Θάνος έκανε τον 1ο χρόνο στα χρονομετρημένα με ρεκόρ πίστας! Αυτό και μόνο θα αρκούσε σαν απόδειξη του ταλέντου του. Ωστόσο ο Θάνος απάντησε και στον 1ο τελικό τερματίζοντας στην 1η θέση. Στον 2ο τελικό όλα έβαιναν καλά μέχρι τον προτελευταίο γύρο. Τότε ένα αντιαθλητικό χτύπημα, που δεν είδαν οι αλυτάρχες, έφερε τον Θάνο στην 3η θέση. Ωστόσο με το πείσμα του τελικά τερμάτισε στην 2η θέση. Επιστέγασμα της πολύ καλής επίδοσης ήταν η επίτευξη του κορυφαίου χρόνου σε γύρο (best lap) στον Β τελικό.
Για όσους ήταν εκεί, αποτέλεσε τον ηθικό νικητή του αγώνα, με κορυφαία επίδοση όλο το τριήμερο. Κάποιες παραλήψεις από την οργάνωση στον τεχνικό έλεγχο αλλά και των αλυταρχών στον Β τελικό υπήρξαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετριάσουν την λαμπερή απόδοση του Θάνου. Σε όλη αυτή την προσπάθεια την αξία του έδειξε και το σασί της BirelArt, που αποτέλεσε τον τέλειο σύμμαχο.
Στην φιλόξενη ομάδα της Zorri Motorsport βρέθηκε και ο Κώστας Ελευθερίου. Πρόκειται για έναν νέο οδηγό με πολύ ταλέντο. Κάνει kart μόλις 5 μήνες και έχει αφήσει τους πάντες άφωνους με τις επιδόσεις του. Τον τελευταίο μήνα έκανε εντατική προπόνηση με την Zorri Motorsport με εντυπωσιακή πρόοδο. Έχει δέσει άψογα με την ομάδα η οποία έχει τον τρόπο για να αναδεικνύει ταλέντα μέσα και έξω από την Ελλάδα. Κρατήστε στην μνήμη σας το όνομα γιατί ο Κώστας έχει πολύ καλές προδιαγραφές για το μέλλον.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...