Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγώνας Ταχύτητας: Με 25 συμμετοχές .....


Με καλές προοπτικές ξεκινούν μετά από πολύμηνη διακοπή οι αγώνες Ταχύτητας στη χώρα μας. Το πιο πλήρες σε δυνατότητα παρακολούθησης αγώνισμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού –αφού πραγματοποιείται σε κλειστή πίστα προσφέροντας άριστη και συνεχή εποπτεία της δράσης- επιστρέφει στο γνώριμο μας χώρο, το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, σε απόσταση …αναπνοής από την Αθήνα.
Ο αγώνας που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α), έχει συγκεντρώσει 25 συμμετοχές, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και 5 μονοθέσια που θα συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με χαρακτήρα επίδειξης, θυμίζοντάς μας τις επικές μάχες του παρελθόντος στην κατηγορία F3.
Αυτό το πρώτο ελπιδοφόρο βήμα, των αγώνων Ταχύτητας, πλαισιώνεται ιδανικά από τα πολύ θεαματικά και με έντονο συναγωνισμό Έπαθλα «Hellenic Time Trial Challenge» και «Greek Track Championship of Clubs» και μια σειρά αγώνων ατομικής χρονομέτρησης, των οποίων οι τεχνικοί και αγωνιστικοί κανονισμοί είναι κυρίως θεσπισμένοι με γνώμονα την ερασιτεχνική προετοιμασία των αυτοκινήτων, ώστε να είναι προσιτή η συμμετοχή για κάθε οδηγό-αγωνιζόμενο. 
Οι συμμετοχές των αγωνιζόμενων στους παραπάνω θεσμούς γίνονται δεκτές και ανακοινώνονται κατά τεκμήριο από τους φορείς τους, HTTC ή GTCC. Παρά ταύτα η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα σεβόμενη τη βούληση και το δικαίωμα επιλογής των αγωνιζόμενων θα κάνει δεκτές και ανεξάρτητες Δηλώσεις, και παράλληλα θα ενσωματώσει στο πρόγραμμα του διημέρου κάθε Κατηγορία και Κλάση των παραπάνω θεσμών.

Πληροφορίες: Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. (τηλ. 6949 013 708, 6974 759 800) και Start Line (τηλ. 210 98 12 341, 6944 308 148)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.