Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκλογές Σ.Ο.Α.Α. .....


του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το motori.gr είναι ένας διαδικτυακός τόπος, που λόγω της αγάπης και του πάθους των συντελεστών του για τους αγώνες αυτοκινήτου, είναι “ανοικτός” στο να φιλοξενεί κάθε καινούργια ιδέα που έχει να κάνει με το σπορ αυτό.
Πρόσφατα λοιπόν, λάβαμε μια επιστολή, μάλλον κάτι σαν τοποθέτηση από μια ομάδα αγωνιζομένων (τα ονόματα δεν μας ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση) που έχει να κάνει με τις επικείμενες αρχαιρεσίες του Σ.Ο.Α.Α.
Αντιπαραθέτομε λοιπόν αυτούσια την επιστολή-τοποθέτηση, διευκρινίζοντας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, ότι η επιλογή της φωτογραφίας με τους αγωνιζόμενους που διακρίνονται είναι εντελώς τυχαία.
Να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά, ότι οι λέσχες στέλνουν (όταν στείλουν) ένα Δελτίο Τύπου (υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις) που ενημερώνουν τη διεξαγωγή ενός αγώνα, χωρίς καμία φωτογραφία, νομίζοντας ότι έτσι γίνονται οι αγώνες.
Πως είναι δυνατόν να στέλνουν ενημέρωση Τύπου χωρίς φωτογραφίες, αφού στους αγώνες το όλο θέμα είναι γύρω από τη φωτογραφία.
Οικονομία, ή αδιαφορία.
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνεται για λόγους οικονομίας.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο η προβολή των αγώνων στη χώρα μας είναι στον πάτο. Αλλά ποιος να ασχοληθεί με τη προβολή.
Εδώ ανέλαβε νέο προεδρείο της ΟΜΑΕ και δεν έκανε ούτε μια συνέντευξη Τύπου.
Να τοποθετηθεί επί των αγώνων, να εκφέρει άποψη για το τι μέλλει γενέσθαι των ελληνικών αγώνων, για το ράλι Ακρόπολις…

Αντ’ αυτού, "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Ακολουθεί η επιστολή-τοποθέτηση–από την Κίνηση Οδηγών:

Αγαπητοί φίλοι συναθλητές,

Με αφορμή τις επικείμενες αρχαιρεσίες του Σ.Ο.Α.Α. δημιουργήθηκε μια Κίνηση Οδηγών – Αθλητών με γνώμονα την καλυτέρευση των συνθηκών του Σπορ μας και τα καυτά προβλήματα που μας απασχολούν, με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική απέναντι στις αποφάσεις.

Προτείνουμε την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντ' αυτού την διενέργεια Γενικής Συνέλευσης με μοναδικό θέμα την «Αλλαγή Καταστατικού» του Συνδέσμου και παράλληλα να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής Καταστατικής Συνέλευσης.
Το απερχόμενο Δ.Σ. είχε ρητά δεσμευτεί ότι θα άλλαζε το Καταστατικό (πράγμα που βέβαια δεν έκανε) και θα φρόντιζε ώστε να μπορούν και οι Αθλητές – Οδηγοί της Περιφέρειας να παίρνουν μέρος στις Αρχαιρεσίες χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην πρωτεύουσα. Η τεχνολογία δίνει σήμερα τέτοια δυνατότητα.
Δεν μπορεί ο Σύνδεσμος να είναι «τοπικής εμβέλειας».
Δεν είναι δυνατό το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, να εκλέγεται από 40-50 Αθλητές που τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς δεν συμμετέχουν καν σε Αγώνες.
Δεν είναι δυνατόν να μην έχει διενεργείτε τουλάχιστον μία Γενική Συνέλευση (ανά θητεία).
Κύριοι, προβλήματα έχουν οι Αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι πρέπει να έχουν μόνο οι εν ενεργεία Οδηγοί.
Με ένα μόνο κριτήριο. Την συμμετοχή τους σε δύο τουλάχιστον Αγώνες τα δύο τελευταία έτη και χωρίς την διαδικασία «δόκιμου μέλους». Καλύπτοντας την ετήσια συνδρομή τους προς τον Σύνδεσμο, να λαμβάνουν μέρος στις Εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. και Εξελικτικής Επιτροπής.
Την δημιουργία δύο Επιτροπών.
Η πρώτη 9μελής, ως «Επιτροπή Αγώνων», η οποία θα απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο από κάθε γεωγραφική περιφέρεια και 2-3 από την Αττική, οι οποίοι θα είναι ΑΙΡΕΤΟΙ .
Η δεύτερη θα αποτελείται από νομικούς με έργο της την «Νομική Προστασία» των Αθλητών.

ΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ο.Α.Α. ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΤΕ Ο Σ.Ο.Α.Α. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο Λ Ο Υ Σ !!!


ΚΙΝΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

19ο Grand Prix Όστιν ...

Το 19ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έρχεται στην πίστα «Circuit of the Americas» στο Όστιν των ΗΠΑ, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 22:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 23:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις της Formula 1, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+. Το ταξίδι στην Αμερική ξεκινά από το Όστιν του Τέξας και την πίστα «Circuit of the Americas» (COTA), η οποία θα φιλοξενήσει τον 19ο αγώνα της φετινής σεζόν στη Formula 1. Το COTA σηματοδοτεί την αρχή μιας τριπλέτας συνεχόμενων αγώνων στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με την πορεία να συνεχίζεται στο Μεξικό στις 27 Οκτωβρίου και στη Βραζιλία στις 3 Νοεμβρίου. Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, το θέαμα θα μεταφερθεί στο Λας Βέγκας στις 23 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο στο Austin όσο και στο Ιντερλάγος

Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Το Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.) ανακοινώνει στους κριτές-χρονομέτρες σε όλη την Ελλάδα οτι θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του καθώς -βάσει του καταστατικού του- είναι το αρμόδιο σωματείο για την τήρηση και ανανέωση της λίστας όλων των στελεγχών (πτυχιούχων ή μη) κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα κάτωθι τηλέφωνα. Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α. Πρόεδρος: Λεμονής Αθανάσιος (6977741950) Αντιπρόεδρος: Μαντζίνος Ευθύμιος (6997008766) Γεν. Γραμματέας: Σάσσαλος Κων/νος (6974558311) Ταμίας: Τούμπανης Νίκος (6932111791) Δημόσιες Σχέσεις: Πολύζος Αθανάσιος (6977680402) Υπεύθυνος Κριτών: Γιαννούσης Πέτρος (6944985545) Υπεύθ. Κριτών Περιφ. Κρήτης: Λουκά Ειρήνη (6944228252)

Μαζί σχεδιάζουμε ...

Ένα καθοριστικό βήμα για την αναδιαμόρφωση των Συγκοινωνιών στην Αττική αποτέλεσε η Ημερίδα με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε τον Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνεργασία του Υπουργείου, του ΟΑΣΑ και του «Growthfund», του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου. Καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μετακινούνται στην Αττική χρησιμοποιώντας τις αστικές συγκοινωνίες. Αυτή την περίοδο εκπονείται το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής για τα επόμενα είκοσι χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την ενίσχυση των «πράσινων» μεταφορών. Ο ΟΑΣΑ καταγράφει την υπάρχουσα κατάσταση των μεταφορών στην Αττική μέσω εκτεταμένης έρευνας, που πραγματοποιείται σε όλους τους Δήμους της Αττικής, σε νοικοκυριά, μετακινούμενους σε σταθμούς μετρό, τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ, σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ συμμετέχουν οδηγοί ταξ