29/10/14

Όλα έτοιμα .....


Οι προετοιμασίες για τη 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης" έχουν μπει στην τελική ευθεία, καθώς μετράμε αντίστροφα για τη διεξαγωγή του 6ου και τελευταίου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου 2014, που συγκέντρωσε τον υψηλό αριθμό των 87 συμμετοχών, στοιχείο που δείχνει πως οι αγωνιζόμενοι στηρίζουν έμπρακτα τις προσπάθειες της οργάνωσης.
Το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου είναι έτοιμο να φέρει εις πέρας ακόμη μια αγωνιστική αποστολή και για αυτό, οι άνθρωποι της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες διαρκώς στην περιοχή της διαδρομής της Ανάβασης, που θυμίζουμε πως θα πραγματοποιηθεί με φορά από Δερβενοχώρια προς Μονή Κλειστών, με μήκος 4,2 χιλιόμετρων. Σκοπός τους, είναι να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες ώστε κατά το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου, θεατές και αγωνιζόμενοι να απολαύσουν έναν ιδανικό, από κάθε άποψη, αγώνα. 
Ανάμεσα στις 87 συμμετοχές του αγώνα, ξεχωρίζει αυτή του Βούλγαρου Πρωταθλητή Niki Zlatkov, που θα οδηγήσει το πολυαναμενόμενο στη χώρα μας Audi Quattro S1 της Prospeed, που έρχεται στην Ελλάδα χάρη στην ελληνική αντιπροσωπεία της Εταιρείας Λιπαντικών και Χημικών Bardahl και φυσικά το ΑΣΣΟΑΑ, οι οποίοι συνεργάστηκαν για αυτό το δύσκολο, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχείρημα. Οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του αγώνα δε σταματούν στην παρουσία του Βούλγαρου οδηγού με το εντυπωσιακό Audi των 800 ίππων, καθώς τα βλέμματα θα στραφούν και στο "Racing Truck Show", με δυο τράκτορες να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στη διαδρομή της Ανάβασης, χωρίς φυσικά να προσμετρούν στην κατάταξη αλλά καθαρά, στο πλαίσιο επίδειξης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, αναμένεται και από πλευράς Ελλήνων αγωνιζομένων, καθώς η αφρόκρεμα των ελληνικών αναβάσεων θα βρεθεί στα Δερβενοχώρια, για να προσφέρει ένα δυναμικό επιμύθιο στην αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώνεται για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων, με πολλές συμμετοχές και δυνατές μονομαχίες σε όλες τις κατηγορίες (Κατηγορία Ν, Α, Ε, Ιστορικά, Formula Saloon). 
Υπενθυμίζουμε, πως η εκκίνηση της διαδρομής της Ανάβασης βρίσκεται στο πάντα όμορφο και σημαντικό για τους ελληνικούς αγώνες, οροπέδιο των Δερβενοχωρίων, με κατεύθυνση προς Μονή Κλειστών (Φυλή). Το αγωνιστικό μέρος περιλαμβάνει δύο ημέρες, αφού το Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν ο Τεχνικός Έλεγχος και οι Χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν τα δυο αγωνιστικά σκέλη από τα οποία θα προκύψουν και οι νικητές του αγώνα. Αξίζει να τονίσουμε, πως για λόγους ασφαλείας, στη διαδρομή θα υπάρχουν 3 σημεία επιβράδυνσης, με βάση τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Τονίζουμε, πως η διαδρομή θα κλείσει το πρωί της Κυριακής 2 Νοεμβρίου στις 09.00, με το πρώτο αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10.30. Ακόμη, οι θεατές που θα βρεθούν στον αγώνα, πρέπει να γνωρίζουν ότι πέραν της στροφής Κ2, δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων σε άλλο σημείο εντός της διαδρομής.