10/10/14

56 πληρώματα στην εκκίνηση ενός διαφορετικού Μαραθωνίου .....


Την Παρασκευή, 10/10/2014, ξεκινά από τον Μαραθώνα το «6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup». Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων, ο οποίος αποτελεί τον  7ο γύρο του Ευρωπαϊκού Επάθλου «FIA Trophy for Historic Regularity Rallies», καθώς και τον 4ο και 5ο γύρο για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity (ξεχωριστή κατάταξη για τα Σκέλη 1-2 και 3 αντιστοίχως).
Η Τελετή Εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή  10/10 στις 19:30 από την αφετηρίας του κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου, παρόντος φυσικά του νέου Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή «αγαλλίασε» την διοργάνωση. Το 1ο Σκέλος που περιλαμβάνει νυκτερινές Ειδικές Διαδρομές θα ολοκληρωθεί στις 21:10 στη Νέα Μάκρη. Το 2ο του Σκέλος του (Σάββατο 11/10) αγώνα εκκινεί από τη Νέα Μάκρη στις 09:30 και μέσω Χαλκίδας ολοκληρώνεται στις 18:30 στην παραλία Μαραθώνα. Την Κυριακή 12/10 το 3ο και τελευταίο Σκέλος του αγώνα εκκινεί στις 11:00 τη Νέα Μάκρη και ολοκληρώνεται στις 15:30 στο λιμάνι της Νέας Μάκρης με την τελετή τερματισμού. Τέλος η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 της Κυριακής στην παραλία Νέας Μάκρης.
Η λίστα συμμετοχών του διήμερου αγώνα, που διοργανώνει και αυτή τη χρονιά το Hellenic Lancia Club, περιλαμβάνει 56 πληρώματα και μεταξύ άλλων φιλοξενεί τους Paolo Marcattilj - Francesco Giammarino από την Ιταλία που προηγούνται στο Ευρωπαϊκό Έπαθλο της FIA, τους Γιώργο Δελαπόρτα - Δημοσθένη Παπαγιαννόπουλο που βρίσκονται στη 3η θέση στο Ευρωπαϊκό και τους Γιάννη Κατσαούνη - Μαθιό Μανσόλα που βρίσκονται στη 4η θέση στην Ευρώπη και στην 1η του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όντας θριαμβευτές στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις στις αρχές του καλοκαιριού.
Σημειώστε πως η φετινή διοργάνωση, θα έχει συνολικό μήκος περί τα 500 χλμ. και θα περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας με πολλαπλές χρονομετρήσεις. 
Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του HELLENIC LANCIA CLUB (www.hlc.gr).