Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

56 πληρώματα στην εκκίνηση ενός διαφορετικού Μαραθωνίου .....


Την Παρασκευή, 10/10/2014, ξεκινά από τον Μαραθώνα το «6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup». Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων, ο οποίος αποτελεί τον  7ο γύρο του Ευρωπαϊκού Επάθλου «FIA Trophy for Historic Regularity Rallies», καθώς και τον 4ο και 5ο γύρο για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity (ξεχωριστή κατάταξη για τα Σκέλη 1-2 και 3 αντιστοίχως).
Η Τελετή Εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή  10/10 στις 19:30 από την αφετηρίας του κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου, παρόντος φυσικά του νέου Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή «αγαλλίασε» την διοργάνωση. Το 1ο Σκέλος που περιλαμβάνει νυκτερινές Ειδικές Διαδρομές θα ολοκληρωθεί στις 21:10 στη Νέα Μάκρη. Το 2ο του Σκέλος του (Σάββατο 11/10) αγώνα εκκινεί από τη Νέα Μάκρη στις 09:30 και μέσω Χαλκίδας ολοκληρώνεται στις 18:30 στην παραλία Μαραθώνα. Την Κυριακή 12/10 το 3ο και τελευταίο Σκέλος του αγώνα εκκινεί στις 11:00 τη Νέα Μάκρη και ολοκληρώνεται στις 15:30 στο λιμάνι της Νέας Μάκρης με την τελετή τερματισμού. Τέλος η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 της Κυριακής στην παραλία Νέας Μάκρης.
Η λίστα συμμετοχών του διήμερου αγώνα, που διοργανώνει και αυτή τη χρονιά το Hellenic Lancia Club, περιλαμβάνει 56 πληρώματα και μεταξύ άλλων φιλοξενεί τους Paolo Marcattilj - Francesco Giammarino από την Ιταλία που προηγούνται στο Ευρωπαϊκό Έπαθλο της FIA, τους Γιώργο Δελαπόρτα - Δημοσθένη Παπαγιαννόπουλο που βρίσκονται στη 3η θέση στο Ευρωπαϊκό και τους Γιάννη Κατσαούνη - Μαθιό Μανσόλα που βρίσκονται στη 4η θέση στην Ευρώπη και στην 1η του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όντας θριαμβευτές στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις στις αρχές του καλοκαιριού.
Σημειώστε πως η φετινή διοργάνωση, θα έχει συνολικό μήκος περί τα 500 χλμ. και θα περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας με πολλαπλές χρονομετρήσεις. 
Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του HELLENIC LANCIA CLUB (www.hlc.gr). 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το