27/10/14

36ο Cyta Rally Crete : Επίλογος .....


Με επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα παρά τις πολλές εγκαταλείψεις, δυνατές μάχες, τον κόσμο να δίνει βροντερό παρόν και τον καιρό να ταλαιπωρεί τους πάντες, πραγματοποιήθηκε το 36ο “Cyta Rally Crete 2014”, 6ος και τελευταίος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally 2014. 
Νικητές αναδείχθηκαν οι Μανόλης Πιτσάκης - Γιώργος Πολυζώης (Lancer Evo VIII, Α8). Ο Ηρακλειώτης οδηγός και ο πολύπειρος συνοδηγός του -έχει κατακτήσει τη νίκη στον αγώνα της Κρήτης τέσσερις συνεχόμενες φορές- κινήθηκαν με σταθερά γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέφυγαν το ρίσκο και τα λάθη και ανταμείφθηκαν με το πρώτο σκαλί του βάθρου. 
Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Γιάννης Κακεπάκης - Μάριος Τσαούσογλου (Mitsubishi Lancer Evo IX, Ν4), ενώ την τριάδα των νικητών έκλεισαν ο οδηγός από την Κύπρο, Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Βασίλη Κούγια (Mitsubishi Lancer Evo X, Ν4).
Στη 4η θέση της γενικής και πρώτοι στην κατηγορία F2 τερμάτισαν οι Βασίλης Αναδιώτης – Μανώλης Μακρινός (Renault Clio Sport, Α7), ενώ μια θέση πιο κάτω βρέθηκαν οι Ανδρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 kit car, Α6S) που πήραν τη νίκη στην κατηγορία F3.
Στους άτυχους του αγώνα αξίζει να αναφέρουμε, τους πολύ καλούς στην άσφαλτο Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο (Mitsubishi Lancer Evo X, Ν4) που τέθηκαν επικεφαλής την 1η ημέρα, όμως εγκατέλειψαν από μηχανικό πρόβλημα στις αρχές της 2ης, καθώς και τους Δημήτρη και Μάνο Κιτσάκη (Peugeot 306, A7) που κρατούσαν τη πρωτοπορία της F2 και τη 4η θέση της γενικής, αλλά εγκατέλειψαν στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα. 
Υπενθυμίζουμε πως την οργάνωση του αγώνα είχε αναλάβει ο Α.Ο.Κ. σε συνεργασία με τη ΦΙ.Μ.Α. και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) – Τμήμα Αθλητισμού, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta.


Δηλώσεις πρωταγωνιστώνΜανόλης Πιτσάκης: «Κερδίσαμε με δύσκολες συνθήκες. Ήταν ένα ωραίο ράλι, μια άψογη διοργάνωση με πολύ ωραίο κόσμο. Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον κόσμο για τη στήριξή του. Οι καινούργιες ειδικές ήταν πολύ ωραίες. Ευελπιστούμε και του χρόνου το Ράλι Κρήτης να συμπεριληφθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο συνοδηγός μου, ο Γιώργος Πολυζώης, έχει κερδίσει 4 φορές το Ράλι Κρήτης, 2 φορές μαζί μου και 2 με τον Κύρκο». 
Γιώργος Πολυζώης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στον αγώνα της Κρήτης. Είναι η 5η φορά που έρχομαι και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Το επίπεδο του αγώνα ήταν εξαιρετικό και ο συναγωνισμός ήταν αρκετά καλός. Οι καινούργιες ειδικές ήταν πολύ τεχνικές και πολύ απαιτητικές». Γιάννης Κακεπάκης: «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μας. Υπήρχαν, βέβαια, και οι ατυχίες, όμως στη συνέχεια προσπαθήσαμε και δείξαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε ψηλά. Οι χρόνοι μας δεν μας έδωσαν την πρώτη θέση, όμως ήρθαμε δεύτεροι. Ο καιρός ήταν ένα θέμα και μας δημιούργησε ένα «πονοκέφαλο» η επιλογή ελαστικών». Πέτρος Παντελή: «Πρώτη φορά ερχόμαστε στην Κρήτη και ήρθαμε για βαθμολογικούς σκοπούς. Ξέραμε ότι είναι ο πιο δύσκολος αγώνας στην άσφαλτο και κάναμε ό, τι μπορούσαμε. Ούτε δοκιμές δεν προλάβαμε να κάνουμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δουλέψαμε πολύ καλά». Βασίλης Αναδιώτης: «Ήρθαμε μόνο για το αποτέλεσμα κι όχι για την επίδοση. Καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο μας, ενώ κινηθήκαμε με καλή τακτική στον αγώνα».Αντρέας Περάκης: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, σ’ ένα δύσκολο αγώνα, με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είμαστε νικητές στην κατηγορία F3. Το αποτέλεσμα, έτσι, μας αφήνει ευχαριστημένους. Το Ράλι είναι μια περιπέτεια…».