Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο τελικό στάδιο η οργάνωση του Olympic Classic Tour Rally .....


Ο  διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων 6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup που διοργανώνει το Hellenic Lancia Club με την έγκριση της ΕΛΠΑ, θα διεξαχθεί από 10-12 Οκτωβρίου. Ο αγώνας αυτός (καθώς επίσης και το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις) αποτελούν τις μοναδικές διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η χώρα μας. Έτσι λοιπόν, το «6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup» συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αποτελώντας τον 7ο από του 8 αγώνες του θεσμού. Η Οργανωτική Επιτροπή του φετινού αγώνα έχει την τιμή να συνεργάζεται με τον Δήμου Μαραθώνα που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το Olympic Classic Tour Rally του 2014 θα έχει έδρα τον Μαραθώνα και θα περιλαμβάνει διαδρομές στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, επισκεπτόμενο σημαντικά μνημεία παράδοσης και πολιτισμού της χώρας μας. Όμως οι συμμετέχοντες αυτού του ξεχωριστού Ράλλυ δεν θα έχουν μόνο τη δυνατότητα να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού (π.χ. η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην αφετηρία του κλασσικού Μαραθωνίου δρόμου), αλλά παράλληλα να απολαύσουν διαδρομές σπάνιου φυσικού κάλλους και να γευτούν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.
Το φιλοθεάμων κοινό μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά κάποια από τα ομορφότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα της ιστορίας (ενδεικτικά αναφέρονται Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar, Lancia, MG Porsche, Triumph, κ.ά) που έγραψαν ιστορία στους αγώνες περασμένων δεκαετών και θα άψογα  προετοιμασμένα και συντηρημένα ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δύσκολου τριήμερου αγώνα.
Όσον αφορά στο τεχνικό μέρος του αγώνα αξίζει να σημειώσουμε πως θα έχει συνολικό μήκος περί τα 500 χλμ., θα περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Επιπλέον, λόγω του αυξημένου βαθμολογικού ενδιαφέροντος  για την έκβαση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το «6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup»  αποτελεί  πόλο έλξης για πολλούς πρωταγωνιστές των αγώνων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Στους συμμετέχοντες λοιπόν,   αναμένεται περιληφθούν πληρώματα  όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία , Ιρλανδία , Βέλγιο, Λουξεμβούργο κ.ά.). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η καθημερινά διευρυνόμενη λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνει ήδη τους ιταλούς Paolo Marcattilj - Francesco Giammarino και τους βέλγους Christian Crusifix - Joseph Lambert  που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του HELLENIC LANCIA CLUB (www.hlc.gr).
Βαθμολογία πρωταθλήματος: www.historic-elpa.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το