15/9/14

Κρίνοντας τον Πρωταθλητή .....


Με κυρίαρχους τους Λ. Κύρκο – Γ. Πολυζώη (Mitsubishi Lancer Evo IX) ολοκληρώθηκε το 47ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Το πλήρωμα από την Αθήνα ήταν ταχύτερο του ανταγωνισμού σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές ενός δύσκολου και απρόβλεπτου αγώνα και εκτός από την 4η φετινή τους νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, οδηγός και συνοδηγός εξασφάλισαν και μαθηματικά και τους τίτλους του 2014, ένα αγώνα πριν την ολοκλήρωση του θεσμού.


Δεύτεροι γενικής και 1οι στην κατηγορία F2 ολοκλήρωσαν οι τοπικοί Β. Καραβασίλης – Ν. Ζέλλιος (Honda Civic Type R) 


Ακολουθούμενοι από τους Γ. Φιλιππίδη – Δ. Σαΐνη (Mitsubishi Lancer Evo IX).
Ο αγώνας αποδείχθηκε επεισοδιακός με την έντονη βροχόπτωση στην ειδική διαδρομή «Παλαιόχωρα ΙΙ» να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Στην ειδική αυτή σημειώθηκαν αρκετές εγκαταλείψεις και καθυστερήσεις λόγω τετ-α-κε και εξόδων. 
Στη συνέχεια η βροχόπτωση εξελίχθηκε σε καταιγίδα, αναγκάζοντας την οργάνωση να ακυρώσει την 5η και τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα «Λιβάδι ΙΙ», αφού το οδόστρωμα είχε πλημυρίσει. 
Εν τέλει με μικρή καθυστέρηση το 47ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακή, στον ίδιο χώρο και με την ίδια μεγαλοπρέπεια με την οποία εκκίνησε το Σάββατο από την Πλατεία Αριστοτέλους. 


Επόμενος αγώνας του 50ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος το Ράλλυ Κρήτης στις 25-26 Οκτωβρίου.