24/9/14

Ρεκόρ συμμετοχών, στην αγαπημένη Aνάβαση όλων…!!!


Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο διασκέδαση, αγωνία, δράση, χαρά, αλλά και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης υπόσχονται η αφρόκρεμα των οδηγών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αγώνων αναβάσεων που για ακόμη μια χρονιά δίνει το παρών.
108 συμμετέχοντες δήλωσαν βροντερό παρών στην 34η Ανάβαση Πορταριάς, σπάζοντας ρεκόρ προσέλευσης από κάθε άλλη φορά. 
Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και ο νέος ασφαλτοτάπητας σε τμήμα της διαδρομής μετά από αίτημα της Λ.Α.Βόλου σε Δήμο και Περιφέρεια με την άμεση ανταπόκριση όλων των υπηρεσιών και την εκτέλεση του έργου την προηγούμενη εβδομάδα. 
Ο πυρετός προετοιμασιών συνεχίζεται από τα μέλη της Λ.Α.Βόλου όπως κάθε χρόνο εν όψει του αγώνα, έτσι και φέτος οι διοργανωτές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την ευχαρίστηση οδηγών και θεατών στην ενδιαφέρουσα Ανάβαση Πορταριάς που θα διεξαχθεί στις 27-28/9/2014.
Η Ανάβαση Πορταριάς έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τους πιο καλά οργανωμένους αγώνες Αναβάσεων στην Ελλάδα, και διεξάγεται σε μία από τις πιο ομορφότερες και φιλικότερες περιοχές της χώρας.
Η εκδήλωση αυτή έχει ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας την δύσκολη εποχή που διανύουμε, διότι κατακλύζεται από χιλιάδες θεατές – φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και διαφημίζεται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν τους αγώνες αυτοκινήτου και όχι μόνο.
Παράλληλα στην μακρόχρονη ιστορία της έχει επιτελέσει σημαντικό τουριστικό ρόλο, καθώς έχει αποτελέσει την αφορμή για εκδρομή θεατών που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά και να γνωρίσουν το πανέμορφο Πήλιο και να γίνουν κοινωνοί της φιλοξενίας και της τουριστικής μοναδικότητας του τόπου μας.
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του ελέγχου εξακρίβωσης των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά από ώρα 08:00 έως 11:00 και εν συνεχεία στις 12:30 οι επίσημες δοκιμές του αγώνα οι οποίες θα γίνουν σε τρία σκέλη.
Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο αγώνας ξεκινά στις 10:00 και για την ανάδειξη των νικητών σε Ομάδες και κλάσεις θα προσμετρήσει το άθροισμα των χρόνων και στα δύο σκέλη που θα πραγματοποιήσουν τα αυτοκίνητα. Ο δρόμος και τις δύο ημέρες θα κλείσει μία ώρα πριν την έναρξη των δοκιμών το Σάββατο και του αγώνα την Κυριακή.
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές την Κυριακή 28/9 στις 15:00 που θα γίνει στο Ξενοδοχείο HOTEL PORTARIA & SPA στην Πορταριά.
Την Γραμματεία του αγώνα θα φιλοξενεί το παραπάνω Ξενοδοχείο.

Πληροφορίες: 
Λ.Α.ΒΟΛΟΥ Θησέως 27, Βόλος
τηλ & fax: 24210-55339 
email: lavolos@otenet.gr
www.lavolos.gr