Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ''Nioras Racing Team'' μετά τον 3ο αγώνα του Π.Π.Ρ.


Οι Γρηγόρης Νιώρας - Κώστας Κακαλής μετά από τους τρείς πρώτους αγώνες του 50ου  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ελέγχοντας από απόσταση αναπνοής την κορυφή.
Η αυλαία του Πρωταθλήματος Ράλλυ δόθηκε στο 1ο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις, όπου οι Γρηγόρης Νιώρας - Κώστας Κακαλής κινήθηκαν υπολογίσιμα στο ασφάλτινο τερέν, γράφοντας χρόνους μέσα στην τριάδα, τερματίζοντας στη 3η θέση, πίσω από αμιγώς ασφάλτινες συμμετοχές. Μετά το τέλος του αγώνα όμως το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους πήρε άλλη μορφή. Οι αγωνοδίκες εξαντλώντας όλη τους την αυστηρότητα σε ένα πλήρωμα που φημίζεται για το ήθος και το κύρος τους στους αγώνες, τους έθεσε εκτός αγώνα, όταν διαπιστώθηκε πως το σωληνάκι ενεργοποίησης της βαλβίδας wastegate του Subaru Impreza είχε για άγνωστο λόγο αποσυνδεθεί από το στόμιό της. 
Ο 2ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα, στα πλαίσια του Ράλλυ Ακρόπολις και ήταν χωμάτινος. Ο συνδυασμός οδηγώντας ταχύτατα και παρά το πλήθος των μηχανικών προβλημάτων που αντιμετώπισε τερμάτισε στη 2η θέση, αποδεικνύοντας σε αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση των αγωνοδικών την ταχύτητά του.
Ο 3ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ έλαβε χώρα στις χωμάτινες ειδικές του Πύργου Ηλείας, στο "35ο Ολυμπιακό Ράλλυ", όπου χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού μεταξύ των πρώτων. 
Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις μία ειδική πριν το τέλος, τρία πληρώματα διεκδικούσαν τη νίκη με τους πρωτοπόρους Νιώρα – Κακαλή να έχουν ένα απειροελάχιστο προβάδισμα 0,19 δευτερολέπτων! Οδηγώντας όμως στο όριο το μπλε Subaru Impreza "Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας" της ομάδας N, πέτυχαν με διαφορά τον καλύτερο χρόνο στην ειδική, κατακτώντας μία σημαντική για αυτούς νίκη, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά στην 28χρονη πορεία τους στους αγώνες αυτοκινήτου την γνησιότητα της ταχύτητα του οδηγού.
Ο επόμενος αγώνας στον οποίο θα συμμετέχει η ομάδα των Νιώρα – Κακαλή, είναι το χωμάτινο "Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος" στις 29 Ιουνίου. 
Μέγας χορηγός των Γρηγόρη Νιώρα - Κώστα Κακαλή είναι το "Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας", ενώ την προσπάθεια στηρίζουν επίσης η εταιρία "Λιακάκος Α.Ε.Β.Ε. Ψυκτικά Μηχανήματα και Ανταλλακτικά", η"Υδρόγειος Ασφαλιστική", η "Hankook" και η εταιρία πολυτελών κατοικιών "One Athens". 
Το αυτοκίνητο προετοιμάζεται και υποστηρίζεται μηχανικά από την "Attica Motors Service" εμφανισιακά από το "RAPATAS Body Works", τις αναρτήσεις έχει επιμεληθεί η εταιρία ''RSD''  ενώ τέλος χορηγός επικοινωνίας είναι το PeriTroxon.gr.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ