Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο τελικό της στάδιο η οργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις !


Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 13ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο. 
Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δρώντας με αυταπάρνηση και αλτρουισμό, κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία φέρνοντας εις πέρας τον σχεδιασμό ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού αγώνα, τόσο της κατηγορίας Sporting, όσο και της Regularity, ο οποίος εκτείνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Στερεάς Ελλάδας. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ίσως σε πείσμα των καιρών, εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα μάτια των στελεχών της FIA και, ως εκ τούτου έχει πριμοδοτηθεί με διπλό συντελεστή από πλευράς αξίας (3 για το Ασφάλτινο και 3 για το Χωμάτινο Σκέλος). 
Αναμένεται λοιπόν να συγκεντρώσει πολλές και σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό. 
Οι ενδείξεις άλλωστε είναι σαφείς, αφού παρά το ότι απέχουμε αρκετές ημέρες από τη λήξη των σχετικών δηλώσεων ήδη η λίστα εμπλουτίζεται με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, όπως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Fabrizia Pons, ο Antonio Sainz, κ.ά., ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί με σημαντικές ελληνικές συμμετοχές που θέλουν να αγωνιστούν σε παραδοσιακές «ακροπολικές» ειδικές διαδρομές, να διασκεδάσουν, αλλά και να στηρίξουν λόγω και έργω το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. 
Το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις εκκινεί ως είθισται από την Ακρόπολη την Πέμπτη 5 Ιουνίου. 
Στη συνέχεια ο αγώνας της Κατηγορίας Sporting, περιλαμβάνει ένα Ασφάλτινο σκέλος (Παρασκευή 6/6 και Σάββατο 7/6) με 7 Ειδικές διαδρομές μήκους 108 χλμ. (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΧΑΝΙ ΖΑΓΓΑΝΑ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ - ΟΙΝΟΧΩΡΙ) και ένα Χωμάτινο (τη Κυριακή 8/6), με 4 Ειδικές Διαδρομές μήκους 90 χλμ. (ΒΩΞΙΤΕΣ – ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ). 
Ο δε 3ήμερος αγώνας της κατηγορίας Regularity εκτείνεται συνολικά σε περίπου 1.000 χλμ. και περιλαμβάνει 18 Ειδικές Διαδρομές και πάνω από 35 χρονομετρήσεις. 
Κέντρο του αγώνα και φέτος να είναι η φιλόξενη Ιτέα, ενώ φυσικά τη Κυριακή 8 Ιουνίου τα πληρώματα και των δύο Κατηγοριών επιστρέφουν στην Ακρόπολη για να γευτούν τη σπάνια χαρά του Τερματισμού κάτω από τον πασίγνωστο Ιερό Βράχο των Αθηνών.
Ο αγώνας θα λήξει ουσιαστικά το πρωί της Δευτέρας με την παραδοσιακή Τελετή Απονομής των Επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 13ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για τα μειωμένα παράβολα συμμετοχής τόσο της Κατηγορίας Sporting, όσο και της κατηγορίας Regularity, παρατείνεται έως και την Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα των διαγωνιζόμενων και των συνδέσμων τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

3ος Γύρος Λαμία ...

Πλησιάζουν οι μέρες για το διήμερο της μεγάλης γιορτής του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λαμία στις 11-12 Μαΐου, και ήδη το ενδιαφέρον όλων για τον αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, είναι τεράστιο. Οι διαδικασίες διοργάνωσης του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024 στις 11-12 Μαΐου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να χαρίσει πλούσιο θέαμα σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, όντας πλέον θεσμός, μετά την εξαιρετική επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς με τις θετικότατες εντυπώσεις σε θεατές και αγωνιζομένους. Οι συμμετοχές του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, ανοίγουν σήμερα Τετάρτη 24 Α