Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Oδηγώ Ασφαλώς .....


Ο Δήμος Μήλου, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μήλου (ΛΕ.ΜΟ.Μ.) και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.) συνδιοργανώνουν Ημερίδα Ασφαλούς Οδήγησης και Οδικής Συμπεριφοράς για δίτροχα και τετράτροχα οχήματα στη Μήλο.
Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί test ride YAMAHA στο λιμάνι Αδάμαντα, από την επίσημη αντιπροσωπεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., ενώ οδικά tips θα δίνονται από τον γνωστό δημοσιογράφο και κορυφαίο οδηγό αγώνων Θανάση Χούντρα. 
Για όσους δεν προλάβουν, το test ride θα συνεχιστεί το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου «Γ.Ηλιόπουλος». 
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς αρχικά από τον Θανάση Χούντρα και εν συνεχεία από τον κεντρικό ομιλητή Τάσο «Ιαβέρη»  Μαρκουΐζο, τον θεαματικότερο Έλληνα οδηγό αγώνων, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ευαισθητοποίηση όσων περισσότερων συμπολιτών – συνανθρώπων του μπορεί, με μόνο στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Από τις 17.00μ.μ. όσοι παραβρεθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γ.Ηλιόπουλος» θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην κλήρωση για την επίδειξη της Κυριακής. 
Η κλήρωση και η ανακοίνωση των 40 υπερτυχερών, που θα βρεθούν την Κυριακή στη θέση του συνοδηγού των αγωνιστικών αυτοκινήτων, θα γίνει  με το πέρας των ομιλιών.
Την Κυριακή οι 40 υπερτυχεροί θα συγκεντρωθούν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, έχοντας την Αστυνομική Ταυτότητα  και το Δίπλωμα Οδήγησης τους, για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ΣΥΝ-οδήγησης με αγωνιστικά αυτοκίνητα δίπλα στους οδηγούς αγώνων του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ro-Ni και Γιάννη Λιλλή, σε ασφάλτινη και χωμάτινη διαδρομή.
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο και την Κυριακή για μια ξεχωριστή και εποικοδομητική εμπειρία!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 29/6
11:00 – 15:00 Λιμάνι Αδάμαντα & 17:00 – 18:30 Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γ.Ηλιόπουλος» 
Test Ride YAMAHA από την επίσημη αντιπροσωπεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.  - οδικά tips από το Θανάση Χούντρα 
18:30 – 21:00  Συνεδριακό Κέντρο Μήλου  «Γ.Ηλιόπουλος» 
«ΟΔΗΓΩ  ΑΣΦΑΛΩΣ» παρουσίαση-συζήτηση με το Θανάση Χούντρα και τον Τάσο «Ιαβέρη»  Μαρκουΐζο 
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής - Κλήρωση των τυχερών ΣΥΝ-οδηγών της Κυριακής
Κυριακή 30/6
10:00 – 14:00, Άγια Μαρίνα
Επίδειξη ασφαλούς ‘‘ ΣΥΝ-οδήγησης’’ με αγωνιστικά αυτοκίνητα ! ! !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο