Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Grand Prix Monaco απ όλα και μπόλικα ....


Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στο Μονακό, ο Nico Rosberg ήταν ο νικητής, μπροστά από τις Red Bull των Sebastian Vettel και Mark Webber. O έκτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος σημαδεύτηκε από επτά εγκαταλείψεις και είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας τρεις φορές, τη μία υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας λόγω διακοπής. 
Ο καθαρός ουρανός πάνω από το πριγκιπάτο απομάκρυνε το εφιαλτικό σενάριο της βροχής. Σχεδόν όλοι οι πιλότοι, έχοντας στα σχέδιά τους στρατηγική δύο pit stop, ξεκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα. Η μοναδική αλλαγή στην κατάταξη της εκκίνησης ήταν η άνοδος του Felipe Massa στην 23η θέση, επειδή ο Max Chilton άλλαξε κιβώτιο στη Marussia και πλέον ήταν τελευταίος στο grid.
Από τον πρώτο κιόλας γύρο, οι κίτρινες σημαίες έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους. Στη στροφή του ξενοδοχείου, οι Adrian Sutil και Jenson Button είχαν επαφή χωρίς περαιτέρω εξέλιξη. Ο Nico Rosberg άνοιξε αμέσως τη διαφορά του από τον team mate του, Lewis Hamilton, o οποίος κρατούσε εύκολα πίσω του τις δύο Red Bull.
O πιλότος που έκανε αισθητή την παρουσία του από την αρχή μέχρι και λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ήταν ο Sergio Perez. Στο σικέιν, μετά την κατηφόρα του τούνελ, ο Μεξικανός πιλότος της McLaren επιχείρησε να προσπεράσει τον team mate του, Jenson Button. Για να το καταφέρει, δεν έστριψε αλλά έκανε τη στροφή ευθεία. 
Από το team radio, η ομάδα του τον ενημέρωσε ότι πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του ξανά στον Βρετανό προκειμένου να γλιτώσει την τιμωρία, κάτι που τελικά έκανε. Η φωτιά στον κινητήρα της Caterham του Charles Pic επανέφερε την κίτρινη σημαία. Το μονοθέσιο ήταν στην έξοδο προς τα pits και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.
Οι J. Button και S. Perez έφτασαν τη Ferrari του Fernando Alonso. Ο Ισπανός ήταν εκτός ρυθμού. Δεν είχε την ταχύτητα ούτε να επιτεθεί ούτε να αμυνθεί. Το δράμα ξεκίνησε στον 30ό γύρο, όταν ο Felipe Massa στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού είχε ατύχημα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στις ελεύθερες δοκιμές.
Η Ferrari, χωρίς να στρίψει, χτύπησε στις μπαριέρες και ακυβέρνητη κατέληξε στα προστατευτικά της στροφής Sainte Devote. To αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε και οδήγησε τον αγώνα μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Βραζιλιάνου.
Όλοι οι πιλότοι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να μπουν στα pits για να αλλάξουν ελαστικά. Ο πιο άτυχος ήταν ο Lewis Hamilton που βγήκε πίσω από τις δύο Red Bull. O αγώνας συνεχίστηκε με πρωταγωνιστή και πάλι τον S. Perez. 
Αφού μελέτησε καλά τη διαδρομή, αποφάσισε να επιτεθεί πάλι στον Jenson Button, ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου είχε προσπαθήσει και πριν. Φρενάροντας πριν το σικέιν, αιφνιδίασε τον Βρετανό και πέρασε, κανονικά αυτή τη φορά, στην έβδομη θέση.
Ανεβάζοντας ρυθμό, ο S. Perez έφτασε τον F. Alonso και επιχείρησε να τον προσπεράσει ακριβώς στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο τρόπο. Ο Ισπανός, προσπαθώντας να αποφύγει κάποια μεταξύ τους επαφή, πάτησε εκτός "πίστας" και κράτησε τη θέση του.
Στον επόμενο γύρο, στη στροφή Tabac, ο Max Chilton έκλεισε τον Pastor Maldonado, στέλνοντάς τον με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες. Ήταν τόσο σφοδρή η πρόσκρουση της Williams, που μετακινήθηκε τμήμα των προστατευτικών που υπήρχαν στο σημείο. Η άσφαλτος γέμισε θραύσματα, ενώ η ζημιά στις μπαριέρες ήταν μεγάλη, κάτι που ανάγκασε τους κριτές να αναρτήσουν κόκκινη σημαία.
Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά και οι πιλότοι πήραν τις θέσεις τους στο grid. Στο μεταξύ, οι κριτές αποφάσισαν ότι ο F. Alonso έπρεπε να παραχωρήσει τη θέση του στον S. Perez, καθώς κατά την κρίση τους ωφελήθηκε "κόβοντας" το σικέιν.
Στην επανεκκίνηση, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να οδηγεί πάλι τον αγώνα, ο Ισπανός παραχώρησε τη θέση του, ενώ ο M. Chilton τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα pits. Ένας ακόμη πιλότος που είχε έμπνευση στις προσπεράσεις ήταν ο Adrian Suttil. O Γερμανός με τη Force India πέρασε στη στροφή του ξενοδοχείου αρχικά τον J. Button και σε επόμενο γύρο τον F. Alonso.
O Kimi Raikkonen, από την πέμπτη θέση, το είχε πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να πλησιάσει και να απειλήσει τον Lewis Hamilton. Έπρεπε όμως να αντιμετωπίσει τον S. Perez, o οποίος ήταν ακριβώς πίσω του. Ο δε Lewis Hamilton, όσο κι αν πίεσε, δεν μπόρεσε να βρει κάποιο σημείο για να περάσει τον Mark Webber.
Στον 63ο γύρο, ο Romain Grosjean αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στην έξοδο του τούνελ χτύπησε από πίσω την Toro Rosso του D. Ricciardo. Για ακόμη μία φορά η άσφαλτος γέμισε  θραύσματα, επιβάλλοντας την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.
Συνεχίζοντας τον αγώνα, ο N. Rosberg απομακρύνθηκε στην κορυφή, ενώ οι S. Vettel και M. Webber με παραπλήσιο ρυθμό κρατούσαν πίσω τους τον L. Hamilton.
O S. Perez με τον ίδιο τρόπο, φρενάροντας πριν από το σικέιν, προσπάθησε να περάσει τον K. Raikonnen. Όμως ο Φιλανδός, κρατώντας τη γραμμή του, έστειλε τον Μεξικανό στις μπαριέρες. Ο K. Raikkonen μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και έχασε πολλές θέσεις ενώ ήταν πέμπτος.
Αρχικά, η McLaren του S. Perez φάνηκε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι είχε σπάσει μεγάλο τμήμα της εμπρός αεροδυναμικής πτέρυγας. Τελικά εγκατέλειψε τέσσερις γύρους πριν από το τέλος.
Μέχρι την καρό σημαία των 78 γύρων, ο N. Rosberg είχε πάρει διαφορά πάνω από τρία δευτερόλεπτα και έτσι κατέκτησε πανηγυρικά τη νίκη στο Grand Prix του πριγκιπάτου.
Ο Sebastian Vettel, κάνοντας ένα πολύ γρήγορο πέρασμα στον τελευταίο γύρο, "για να το ευχαριστηθεί" όπως είπε στο team radio, ήταν δεύτερος, ενώ ο περσινός νικητής του αγώνα, Mark Webber, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 
Το 2-3 για τη Red Bull ήταν αποτέλεσμα πέρα από κάθε προσδοκία, ενώ το όφελος για τον πρωτοπόρο S. Vettel ήταν διπλό, βλέποντας τον Kimi Raikkonen να τερματίζει στη δέκατη θέση και τον F. Alonso στην έβδομη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)