Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΤΑΣΗ .....



Παράταση ενός έτους στο μέτρο της απόσυρσης οχημάτων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 να αποσύρουν το όχημά τους εφόσον η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής του οχήματος καθώς και τυχόν οφειλόμενα τέλη προηγούμενων ετών αν δεν είχαν κατατεθεί στην εφορία οι πινακίδες.
Η απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης λόγω απόσυρσης αφορά οχήματα έως 2.000 κυβικά εκατοστά.
Με τον ίδιο νόμο ρυθμίστηκαν και θέματα, όπως απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης αναπηρικών αυτοκινήτων, απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων και αλλαγή του φόρου πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.
Όσον αφορά στις αλλαγές που έγιναν στη φορολόγηση των αναπηρικών ΙΧ σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ορίζεται ότι ορίζεται ότι από 1.1.2013 το ποσοστό αναπηρίας για την παραλαβή αυτοκινήτου με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθορίζεται με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ότι δεν γίνονται δεκτές από τις τελωνειακές αρχές γνωμάτευσης άλλων επιτροπών.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες ΙΧ με τρία παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν και πάλι αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσουν τέλη ταξινόμησης, ενώ κάτι τέτοιο πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου απαγορευόταν. 
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής: «Οι πολύτεκνοι γονείς οι οποίοι έχουν ήδη υπαχθεί ως γονείς με τρία τέκνα στις ισχύουσες διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 3454/2006, με τις οποίες χορηγείται απαλλαγή από το φόρο αυτό για μία και μόνο φορά, δύνανται να παραλάβουν εκ νέου αυτοκίνητο με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περί απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης διατάξεις πολύτεκνων γονέων».
Ο φόρος πολυτελείας παραμένει στα ΙΧ με εργοστασιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ και μάλιστα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επεκτείνεται ο φόρος αυτός και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα. Ο φόρος αυτός είναι αναπροσαρμοσμένος και ισχύει ως εξής:
Εργοστασιακή αξία από 20.000 ευρώ μέχρι και 22.000 ευρώ, ποσοστό 10%,
Εργοστασιακή αξία άνω των 22.000 ευρώ και μέχρι 28.000 ευρώ, ποσοστό 30%,
Εργοστασιακή αξία άνω των 28.000 ευρώ, ποσοστό 40%.
Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αξίες αφορούν στην τιμή χονδρικής πώλησης μετά την απομείωση που ισχύει ανάλογα το διάστημα που έχει περάσει από την πρώτη κυκλοφορία του οχήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)