Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Α.Λ.Α. γιορτάζει τα γενέθλιά της στη Ριτσώνα !



Τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της κλείνει σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου και η Ανάβαση Ριτσώνας του επόμενου Σαββατοκύριακου είναι ο ιδανικός τόπος για να το γιορτάσει...Ριτσώνα και Α.Λ.Α., λοιπόν. Καμία άλλη λέσχη αυτοκινήτου δεν έχει συνδέσει τόσο στενά το όνομά της με έναν από τους πιο διάσημους αγώνες στην Ελλάδα, την Ανάβαση Ριτσώνας. 
Από το 1956 μέχρι σήμερα η Ριτσώνα, αποτελεί σίγουρα, τον διασημότερο Ελληνικό αγώνα αυτοκινήτου, μετά φυσικά το Ράλι Ακρόπολις. Και όχι άδικα, αφού η Ριτσώνα ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία αγώνων ταχύτητας, τις Αναβάσεις, που συνδυάζουν, ένταση και πάθος από την πλευρά του κοινού, και απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση και οριακή επίδοση από τους οδηγούς, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό κόστος.
Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, την πανέμορφη πόλη της Χαλκίδας που βρίσκεται δίπλα στη διαδρομή, και την πολύ μικρή απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο της Αθήνας, κάνουν τη Ριτσώνα, τη «Μέκκα» των Ελληνικών Αγώνων.
Υπενθυμίζεται πως η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας αποτελεί τον τελευταίο γύρο του πολυπληθέστερου από πλευράς συμμετοχών θεσμού των Ελληνικών Αγώνων, δηλαδή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ ειδικά φέτος η εκδήλωση θα συνδυαστεί και με αγώνα Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Με τις συμμετοχές να λήγουν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις, ούτε αδικαιολόγητες απουσίες. Το μεγάλο κοινό των Ελληνικών Αγώνων, γενικότερα, και της Ριτσώνας ειδικότερα, θα είναι εκεί και θα περιμένει. Όλοι μαζί, Οργανωτική Επιτροπή και Αγωνιζόμενοι, οφείλουμε να τους αποζημιώσουμε…

Α.Λ.Α., Κηφισίας και Βολανάκη 3, 11526 Αθήνα, Τηλ. 210 6923 180, Fax: 210 6923 135
Ισότοπος: www.ala-racingclub.gr
------------------------------------------------------------------------
Λίγα λόγια για την Α.Λ.Α.…
Με στόχους την οργάνωση αγώνων, την διάδοση του χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και την προσέλευση νέων οδηγών, μια συντροφιά κριτών, αγωνιζομένων και φίλων του σπορ, ίδρυσαν το Νοέμβριο του 1968 το αθλητικό σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου. Πρωτεργάτης & Πρόεδρος ο Ι. Κανελλόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Α. Κουλεντιανός, Γραμματέας ο Γ. Λιβέρης, και μέλη του πρώτου Δ.Σ. ήταν, η Κ. Κουβάτσου, ο Β. Μουτσόπουλος και ο Π. Ραλλίδης.
Από τότε μέχρι σήμερα η Α.Λ.Α. έχει διοργανώσει δεκάδες επιτυχημένος πρωταθληματικούς αγώνες, όλων των ειδών (Ράλι, Ταχύτητα, Αναβάσεις, 4x4, Δεξιοτεχνίες, Sprint, κ.α.), καθώς και αντίστοιχες εκδηλώσεις μοτοσικλέτας και καρτ.
Χαρακτηριστικές διοργανώσεις της A.Λ.Α. παραμένουν, το «ΡΑΛΛΥ ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ», ένας αγώνας εμπνευσμένος από το λογότυπο της λέσχης, και η Ανάβαση Ριτσώνας, ίσως ο διασημότερος αγώνας στην Ελλάδα, μετά το Ράλι Ακρόπολις.
Σήμερα, το Αθλητικό Σωματείο Α.Λ.Α είναι από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ο.Μ.Α.Ε. Το Δ.Σ. του αποτελείται από τους Α. Ζάχο (Πρόεδρος), Δ. Ματσούκα (Αντιπρόεδρος), Δ. Ριζικάρη (Γενικός Γραμματέας), Γ. Τσιγκρή (Ταμίας), Χρ. Ζουλινάκη (Μέλος), που συνεχίζουν με σθένος και αυταπάρνηση το όραμα των ιδρυτών της λέσχης…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)