Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Grand Prix Σιγκαπούρης .....



Μία κρίσιμη νίκη πέτυχε στους δρόμους της Marina Bay στη Σιγκαπούρη ο Sebastian Vettel. Με αυτή την πρωτιά ο Γερμανός, πέρασε στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Στη 2η θέση του podium ανέβηκε ο J. Button και στην τρίτη ο F. Alonso. Μπορεί να μην ήταν ο πιο θεαματικός αγώνας της χρονιάς, όμως το νυχτερινό Grand Prix στη Σιγκαπούρη είχε πολλές ανατροπές. Ο Sebastian Vettel με τη νίκη που πέτυχε πλησίασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ ο L. Hamilton, με την ατυχία, που είχε απομακρύνθηκε από αυτήν. Ο Jenson Button πήρε τη 2η θέση και έδωσε βαθμούς για την McLaren – Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Fernando Alonso ανέβηκε στο βάθρο, προσθέτοντας και αυτός πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών.
Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton ξεκίνησε καλά και δεν ανησύχησε καθόλου στην πρώτη στροφή, ενώ ο Pastor Maldonado είδε τους Sebastian Vettel και Jenson Button να τον προσπερνούν. Ο Fernando Alonso έκανε κακή εκκίνηση και έχασε μία θέση από τον Paul di Resta, την οποία όμως πήρε πίσω στην 3η στροφή με μια αποφασιστική κίνηση. Πιο πίσω είχαμε το μοναδικό συμβάν της εκκίνησης: Ήταν η σύγκρουση του Vitaly Petrov με τον Felipe Massa. Οι πρώτες αλλαγές ελαστικών έγιναν στον 9ο γύρο, με τον Mark Webber. Ο Sebastian Vettel έκανε τη δική του επίσκεψη στα pits στον 11ο γύρο, και ο Fernando Alonso ακολούθησε στον επόμενο γύρο.
Όταν ο κύκλος των πρώτων pit stop ολοκληρώθηκε, οι θέσεις των πρώτων δεν είχαν αλλάξει. Ο L. Hamilton επικεφαλής, με τον S. Vettel στη 2η θέση και τον J. Button στην 3η.
Ως τότε πολύ καλή δουλειά είχε κάνει ο Bruno Senna, ο οποίος ξεκίνησε από την 22η θέση και είχε ανέβει στη 12η.
Στον 23ο γύρο ολοκληρώθηκε πρόωρα ο αγώνας του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας, όταν το κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιο της McLaren – Mercedes έπαψε να δουλεύει.
Η εγκατάλειψη αυτή έφερε τον Sebastian Vettel στην 1η θέση, με τον Button στη 2η και τον Alonso να ανεβαίνει στην 4η θέση και να πλησιάζει τον Pastor Maldonado .
Στον 33ο γύρο ο Narain Karthikeyan χτύπησε στην μπαριέρα και έσπασε την εμπρός ανάρτηση της HRT. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας για να απομακρυνθεί το κατεστραμμένο μονοθέσιο.
Τότε η ατυχία χτύπησε και τον P. Maldonado, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθέσιου του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Στον 38ο γύρο το Safety Car έφυγε από την πίστα αλλά αμέσως μετά ξαναμπήκε. O Michael Schumacher δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως και έπεσε πάνω στoν Jean-Eric Vergne που βρισκόταν μπροστά του. Τα δύο μονοθέσια καταστράφηκαν.
Η καλύτερη φάση του αγώνα όμως ήταν το πέρασμα του Felipe Massa στον Bruno Senna, με τον οδηγό της Ferrari να προσπερνά με το πλάι τον συμπατριώτη του για την 9η θέση.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση των 2 ωρών και όχι των 61 γύρων καθώς οι δύο φορές που μπήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα κάλυψαν το χρονικό περιθώριο που ορίζουν οι κανονισμοί.
Ο Sebastian Vettel πήρε μια πολύτιμη νίκη, για τη μάχη του πρωταθλήματος, μπροστά από τον Jenson Button και τον Fernando Alonso
Μετά τον αγώνα στη Σιγκαπούρη ο F. Alonso εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 194 βαθμούς, με τον S. Vettel να έχει πλησιάσει στους 165. Ο Κ. Raikkonen παρέμεινε στην 3η θέση με 149 βαθμούς ενώ ο L. Hamilton έμεινε στους 142.
Eπόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Ιαπωνίας στην πίστα της Suzuka το 3ήμερο 5-7 Οκτωβρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ