Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

G.P. Hungaroring - Νικητής ο Lewis Hamilton !



Tη δεύτερη νίκη του για το 2012 πέτυχε στην πίστα του Hungaroring, ο Lewis Hamilton. Ο πιλότος της McLaren Mercedes ξεκίνησε από την pole position και τερμάτησε πρώτος. Τη δεύτερη και τρίτη θέση του podium στην Ουγγαρία κέρδισαν οι οδηγοί της Lotus - Renault Kimi Raikkonen και Romain Grosjean.
Παρά την προσπάθειά του να κρατήσει σε καλή κατάσταση τα ελαστικά του ο Βρετανός, δεν δίστασε να πιέσει και να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των δύο οδηγών της Lotus - Renault. Από το Grand Prix της Ουγγαρίας ευχαριστημένος έφυγε ο F. Alonso αφού τερμάτισε 5ος.
Όλα έδειχναν ότι ο Lewis Hamilton ήταν το φαβορί για τη νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας στην πίστα του Hungaroring. Η επικράτηση στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο οιωνός, ο οποίος επιβεβαιώθηκε, στον αγώνα με τον οδηγό της McLarenMercedes να παίρνει τελικά τη νίκη.
Ο L. Hamilton έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν πολύ καλό Kimi Raikkonen, ο οποίος διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη. Τη σπουδαία εμφάνιση της LotusRenault συμπλήρωσε ο Romain Grosjean με την 3η θέση.
Ακολούθησαν οι Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jenson Button, Bruno Senna, Mark Webber, Felipe Massa και Nico Rosberg.
Στην εκκίνηση η Mercedes AMG GP του Michael Schumacher δεν ξεκίνησε και οι υπόλοιποι οδηγοί επανέλαβαν τη διαδικασία της εκκίνησης. Έτσι ο Γερμανός εκκίνησε από το pit lane. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton ξεκίνησε πολύ καλά και έστριψε πρώτος χωρίς πρόβλημα στην πρώτη στροφή.
Πιο πίσω ο Sebastian Vettel επιτέθηκε στον Romain Grosjean αλλά ο Γάλλος της Lotus κατάφερε να διατηρήσει τη 2η θέση. Ο S. Vettel αμέσως μετά είδε και τον Jenson Button να τον προσπερνά και να τον ρίχνει στην 4η θέση.
Ο Fernando Alonso έκανε άλλη μία από τις καλές του εκκινήσεις και έφτασε
5η θέση. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Mark Webber, ο οποίος από 11ος έφτασε στην 7ος και μάλιστα με τη μεσαία γόμα των ελαστικών, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που “φορούσαν” τη μαλακή
Ο Jenson Button ήταν ο πρώτος από τους πρωτοπόρους που μπήκε στα pit, στο 17ο γύρο, για να αλλάξει τα μαλακά ελαστικά του με ένα σετ μεσαία. Κερδισμένος από τα πρώτα pit stop ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον F.Alonso ενώ οι άλλες θέσεις δεν άλλαξαν, με τον L. Hamilton να διατηρεί την πρωτοπορία.
Ο Jenson Button εκείνος που ξεκίνησε τον κύκλο και των δεύτερων pit stop, μπαίνοντας στον 35ο γύρο για να αλλάξει τη μεσαία γόμα με τη μαλακή. Την καλύτερη κίνηση του αγώνα όμως έκανε ο Kimi Raikkonen.
Ο Φινλανδός έκανε ένα πολύ γρήγορο 2ο stint με τη μαλακή γόμα της Pirelli και όταν μπήκε στα pits στον 45ο γύρο φάνηκε ότι είχε κερδίσει θέσεις.
Όταν επέστρεψε στην πίστα, πέρασε εμπρός από τον Romain Grosjean και άρχισε να πιέζει τον Lewis Hamilton και τη νίκη.
Παρά τις προσπάθειες του ως τους τελευταίους γύρους ο Κ. Raikkonen δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Lewis Hamilton και ο Βρετανός κέρδισε το Grand Prix της Ουγγαρίας .
H υπεροχή της Αγγλικής ομάδας ήταν τέτοια, που μας βάζει σε σκέψεις μήπως από εδώ και μετά ξεκινήσει μονόλογος της McLaren - Mercedes ως το τέλος της σεζόν.
Η Formula 1 ξεκινά τις καλοκαιρινές τις διακοπές και ο επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix στο Βέλγιο στην πίστα του SpaFrancorchamps το 3ήμερο 31/8-2/9.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)