Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

GP "ΕΥΡΩΠΗΣ"



Ο Fernando Alonso έγινε ο πρώτος οδηγός που έκανε 2 τις νίκες του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, ο οποίος είχε επικρατήσει και στον αγώνα της Μαλαισίας στις 25 Μαρτίου, είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι Ευρώπης, στη Βαλένθια, και, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Sebastian Vettel, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την pole position, «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση του podium και της βαθμολογίας των οδηγών.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Michael Schumacher, μετά τη σύγκρουση των Lewis Hamilton και Pastor Maldonado στον προτελευταίο γύρο. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Schumi ξεκίνησε από την 12η θέση της εκκίνησης.
Ο Fernando Alonso έδειξε για μία ακόμη φορά γιατί η Ferrari τον εμπιστεύεται. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε το Grand Prix Ευρώπης, πετυχαίνοντας μία από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του.
Όταν ο ίδιος δήλωνε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές πως μία θέση στο podium είναι σχεδόν αδύνατη δεν φανταζόταν και ο ίδιος πως στο αγώνα θα έκανε τους χιλιάδες συμπατριώτες του να παραληρούν. Ξεκίνησε από την 11η θέση και κατάφερε να πάρει μια νίκη.
Ο Kimi Raikkonen επιβεβαίωσε την ταχύτητα της Lotus – Renault αλλά και πόσο γρήγορα προσαρμόζεται και πήρε τη 2η θέση ενώ ο Michael Schumacher, με την 3η θέση στο podium, θύμισε στην Mercedes AMG GP γιατί υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του. Αυτό ήταν το 1ο podium του Γερμανού μετά την επιστροφή του στη Formula 1.
Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Mark Webber, που ξεκινώντας από τη 19η θέση τερμάτισε στην 4η.
Ακολούθησαν οι Nico Hulkenberg, Nico Rosberg, Paul di Resta, Jenson Button, Sergio Perez και Pastor Maldonado.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν η εγκατάλειψη του Sebastian Vettel, ενώ ήταν πρώτος και Romain Grosjean και οι δύο με προβλήματα στο alternator του κινητήρα της Renault ενώ εκτός αγώνα έμεινε και ο Lewis Hamilton μετά από σύγκρουση με τον Pastor Maldonadο.
Όταν μιλάμε για εκκίνηση τα ονόματα των Michael Schumacher και Fernando Alonso μας έρχονται στο μυαλό. Αυτή τη φορά προστέθηκαν και τα ονόματα των Sebastian Vettel, Kamui Kobayashi.
Στους πρώτους γύρους του αγώνα ο S. Vettel ακολούθησε επιθετική στρατηγική, ανεβάζοντας τη διαφορά του από τον L. Hamilton με ρυθμό που υπέρβαινε το 1 δευτερόλεπτο ανά γύρο. Ο Βρετανός της McLaren κρατούσε τη 2η θέση και κρατούσε πίσω του τους: R. Grosjean, K. Kobayashi, P. Maldonado και K. Raikkonen.
Ο Romain Grosjean όμως με μια πάρα πολύ ωραία και δύσκολη κίνηση κατάφερε να περάσει τον L.Hamilton, για να πάρει τη 2η θέση και να αρχίσει να απομακρύνεται.
Ο Jenson Button ήταν εκείνος που άνοιξε το χορό των pit stop στον 11ο γύρο, με τον Felipe Massa να ακολουθεί στον επόμενο.
Ο Sebastian Vettel στην πρώτη θέση δεν έδειχνε διατεθειμένος να αφήσει τους αντιπάλους του να πλησιάσουν, και αύξανε συνεχώς τη διαφορά του από τον R. Grosjean, που στο μέσον του αγώνα ξεπερνούσε τα 20 δευτερόλεπτα. Ο L.Hamilton ακολουθούσε στην 3η θέση.
Στον 27ο γύρο μια σύγκρουση του J. E. Vergne με τον Η. Kovalainen γέμισε την πίστα με κομμάτια από τα δύο μονοθέσια. Οι αγωνοδίκες έβγαλαν στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και οι διαφορές μηδενίστηκαν.
Άτυχος ήταν για μία ακόμη φορά ο Lewis Hamilton, καθώς στο pit stop του όλα πήγαν στραβά και έχασε πολύ χρόνο και 3 θέσεις.
Στην εκκίνηση ο Sebastian Vettel κράτησε την πρώτη θέση αλλά πρωταγωνιστής ήταν o Fernando Alonso, ο οποίος προσπέρασε με εκπληκτικό τρόπο τον Romain Grosjean και το "έκλεψε" τη 2η θέση.
Πριν μάλιστα ολοκληρωθεί ο γύρος ο F. Alonso βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, όταν ο Sebastian Vettel αναγκάστηκε να σταματήσει στην πίστα λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα του μονοθεσίου. Πιο πίσω ο Lewis Hamilton πέρασε τον Kimi Raikkonen και ανέβηκε 3ος
Στους τελευταίους γύρους οι Ισπανοί έβλεπαν τον Fernando Alonso να παίρνει μια τεράστια νίκη. Είδαν επίσης τον K. Raikkonen να περνά τον Lewis Hamilton και να παίρνει τη 2η θέση. Τα ελαστικά του L. Hamilton είχαν «τελειώσει» και ο Pastor Maldonado τον έφτασε και προσπάθησε να τον περάσει.
Οι δύο τους είχαν μια τρομακτική μάχη τροχό με τροχό και δεν απέφυγαν τη σύγκρουση, που έστειλε τη McLaren στην μπαριέρα και τη Williams χωρίς πτέρυγα στη 10η θέση.
Ο επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Βρετανίας στην πίστα του Silverstone το 3ήμερο 6-8 Ιουλίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Are you SEIRIOS ? ...

Ο εμβληματικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΙΡΙΟΣ θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα. Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχονται να δώσουν τη σκυτάλη σε ακόμα μία πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία για την υπερειδική διαδρομή του 2024. Την αποκάλυψη του σημείου της EKO Super Special Stage έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε: «Σε μια χρονιά που ο Αθλητισμός αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας το Υπουργείο Αθλητισμού στη φιλόξενη “οικογένεια” της Παιδείας, δεν εφησυχάσαμε». Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε α

Ανανέωση στόλου ...

Το αμαξοστάσιο των Τρόλεϊ στην Νέα Φιλαδέλφεια (Κόκκινος Μύλος) επισκέφτηκε, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, προκειμένου να εξετάσει μία σειρά ζητημάτων, που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου των Τρόλεϊ προς τους πολίτες. Ο αρμόδιος Υφυπουργός, άκουσε και κατέγραψε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, σχετικά με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, την ποιότητα εργασίας των οδηγών, αλλά και την προστασία τους στο πλαίσιο της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και με τον Διευθύνοντα Συμβούλο της Ο.ΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της Ο.ΣΥ., Γιώργο Δρόση. Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Τρόλεϊ (πρώην ΗΛΠΑΠ), Στέλιος Ινεπέκογλου, έθεσε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στάθηκε στον εκσυγχρονισμό του στόλου των Τρόλεϊ με τα 200 νέα οχ

13ο GRAND PRIX - ΟΥΓΓΑΡΙΑ ...

Το 13Ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, πραγματοποιήθηκε στην πίστα «Ουγγαρόρινγκ» της Ουγγαρίας και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ). Την παρθενική του νίκη έκανε ο Όσκαρ Πιάστρι,  ο οποίος πήρε την 1η νίκη της καριέρας του, με 2ο τον ομόσταβλό του στη McLaren, Λάντο Νόρις, ενώ την 3η θέση πήρε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Η χθεσινή αναμέτρηση των μονοθέσιων κέρδισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 στην Ελλάδα, καθώς ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της με 15,3% στο δυναμικό κοινό 18-54 και διαφορά 4,4 μονάδες από τον ανταγωνισμό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μάχες των οδηγών της Formula 1 το έδειξαν οι άνδρες με ποσοστό που έφτασε μέχρι και 25,1%. Και οι γυναίκες, όμως, παρακολούθησαν Formula 1 καταγράφοντας ποσοστό μέχρι και 24,8%.  Οι απεσταλμένοι της εκπομπής «FORMULA 1 SHOW» του ΑΝΤ1 και ANT1+, Μαρία Θωμά και Γιώργος Ανανίδας, μετέφεραν το κλίμα από το καυτό Ουγγαρόρι