Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1o Σεμινάριο Αγωνιστικής Οδήγησης από τον Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α.
Ο ΣΟΑΙΣΤΑ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στο 1ο σεμινάριο θεωρητικής και πρακτικής αγωνιστικής οδήγησης σε πίστα.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στην πίστα Μεγάρων με ελεύθερη συμμετοχή (μέλη και μη μέλη του ΣΟΑΙΣΤΑ φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου) και ομιλητές τους Ρόκκο Σωτήρη – Μιχελακάκη Δημήτρη – Μπιρλιράκη Βαγγέλη.
Δεκτά ιστορικά αυτοκίνητα 1ης κατασκευής του μοντέλου(όπως ισχύει για τα SPORTING ιστορικά) μέχρι 31-12-1985 (κατ’ εξαίρεση θα γίνουν δεκτά ιστορικού ενδιαφέροντος αυτοκίνητα π.χ. LANCIA INTEGRALE)
Ωράριο εκδήλωσης:
10:00 Θεωρητικό μάθημα στο κτίριο της Γραμματείας Πίστας Μεγάρων
11:30 Πρακτικό μάθημα στην Πίστα με εκπαιδευτές αναγνωρισμένους οδηγούς αγώνων (Ραπτόπουλος-Ρόκκος-Αγγελάκης-Κατσαρός-Γεωργούλας-Μπιρλιράκης-Τσαλαματάς-Λυκάκης-Μιχελακάκης-Καροτσιέρης-Κακλής-Κατσίμης-Τασιόπουλος-Ζάχος-Μοσχούς..κ.α.) με αυτοκίνητα μαθητών σε ασφαλή και εμφανίσιμη κατάσταση (κόστος χρήσης της πίστας ανά αυτοκίνητο επιβαρύνει τον μαθητευόμενο με τιμοκατάλογο πίστας δηλ. 15 λεπτά 20 € - 2Χ15 λεπτά 40 € - όλη μέρα 60 €)
Στην πίστα θα μπαίνουν ομάδες 5 έως 10 αυτοκινήτων και οι οδηγοί υποχρεούνται να σέβονται τις οδηγίες των εκπαιδευτών τους. Θα υπάρχει λίστα εκπαιδευτών και όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα δηλώνουν τον εκπαιδευτή που προτιμούν. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και την δυνατότητα ικανοποίησης όλων των αιτημάτων η οργάνωση θα καθορίσει την εξέλιξη του σεμιναρίου.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης:

ΕΔΟΚ   (Ιατροί εθελοντές – διασώστες)
ΟΜΑΕ                                                
ΕΛΟΑΑΜ                     
ΕΛΠΑ ΑΓΩΝ.ΤΜΗΜΑ    
ΣΒΟΑ                          
ΣΟΑΑ                           
START LINE                
ΣΙΣΑ                 
ΦΙΛΠΑ                        
ATHENS CIRCUIT         
HF INTEGRALE CLUB   
LANCIA CLUB                 
ALFA ROMEO CLUB      
ALFISTI GR 
Α.Λ.Α.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο