Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1η νίκη του Casey Stoner στην Jerez



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Casey Stoner (Repsol Honda) έδιωξε από πάνω του την κακοτυχία, που δεν τον "άφηνε" να κερδίσει στη Jerez όσο καιρό βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία συμμετείχε. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo (Yamaha Racing) ενώ 3ος ήταν ο Dani Pedrosa (Repsol Honda).
Οι πρώτοι γύροι είχαν πολύ ένταση με τον D. Pedrosa να κάνει εκπληκτική εκκίνηση και να στρίβει πρώτος μπροστά από τον J. Lorenzo, ενώ ο Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech 3) "έκλεψε" την τρίτη θέση από τον Nicky Hayden (Ducati Racing).
Σύντομα 6 αναβάτες απομακρύνθηκαν στις πρώτες έξι θέσεις. Ο Dani Pedrosa, ήταν μπροστά και πίσω του οι Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Nicky Hayden, Casey Stoner και Cal Crutchlow άλλαζαν μεταξύ τους θέσεις.
Στον 3ο γύρο ο J. Lorenzo πίεσε και ανάγκασε τον A. Dovizioso ανοίξει την τροχιά του σε μία στροφή τόσο, που ο Ιταλός βγήκε σχεδόν εκτός πίστας δίνοντας την ευκαιρία στον C. Stoner να περάσει και αυτός.
Λίγο αργότερα στην στροφή "Dry Sack" οι πέντε πρώτοι ήταν δίπλα ο ένας στον άλλο. Αυτό εβλαψε τον D. Pedrosa ο οποίος για να μην χτυπήσει με τους άλλους αναβάτες ανοίχτηκε πολύ αφήνοντας τους C. Stoner, J. Lorenzo και N. Hayden να φύγουν μπροστά και να απομακρυνθούν.
Στη συνέχεια οι C. Stoner και J. Lorenzo ήταν μόνοι τους στις δύο πρώτες θέσεις και στους υτελευταίους 5 γύρους ο Ισπανός προσπάθησε να περάσει τον Αυστραλό χωρίς αποτέλεσμα αφού ο C. Stoner διαισθανόταν τα σημεία, που πλησιάζε ο J. Lorenzo και ανέβαζε ρυθμό. Έτσι ο πρωταθλητής του 2011 έμεινε πρώτος με τον J. Lorenzo δεύτερο. Να σημειώσουμε πως ο C. Stoner είχε και πάλι ενοχλήσεις από το "arm pump" αλλά όχι τόσο έντονες.
Την τελευταία θέση του podium διεκδίκησαν (αρχικά) ο Nicky Hayden ενώ στο τέλος ήταν οι Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa και ο εντυπωσιακός Cal Crutchlow
Στο τέλος ήταν ο D. Pedrosa, που ήταν περισσότερο σταθερός από τον C. Crutchlow είχε καλύτερο ρυθμό και έμεινε 3ος.
Δυστυχώς για την Ducati ο Nicky Hayden έχασε πολλές θέσεις στο τέλος και μάλιστα στους τελευταίους γύρους δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ούτε τον νεοφώτιστο S. Bradl. Αιτία ήταν τα πολύ φθαρμένα ελαστικά (ο Αμερικανός είχε μαλακή γόμα εμπρός και πίσω) Για τον Valentino Rossi, ο αγώνας του περιορίστηκε για την 9η θέση την οποία κέρδισε από τον Hector Barbera (Pramac Racing Team). Ο Ιταλός συνεχίζει να είναι απογοητευμένος μάλιστα δήλωσε πως τώρα θα δοκιμάσει να προσαρμοστεί εκείνος στη μοτοσικλέτα γιατί να προσαρμοστεί η μοτοσικλέτα σε αυτόν είναι αδύνατο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)