Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8ο Concours d’Elegance 2011



Την Κυριακή  23 Οκτωβρίου 2011 πάνω από 100 διαγωνιζόμενα οχήματα συγκεντρώθηκαν στη Μαρίνα Ζέα για την εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ, σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων» και την «Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσικλέτας», «ΦΙΛΠΑ – 8ο Concours d’Elegance 2011».
Συνολικά έλαβαν μέρος 90 αυτοκίνητα, 10 στρατιωτικά / φορτηγά και 30 μοτοσικλέτες. Στα Καλλιστεία παίρνουν μέρος οχήματα τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην μορφή που είχαν όταν βγήκαν από το εργοστάσιο τους. Και αυτά είναι και τα σημεία στα οποία διαγωνίζονται. Περήφανοι οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών παρουσίασαν στους κριτές την μεγάλη τους «αγάπη» και την δουλειά που έχει κάνει ο καθένας για να φέρουν το όχημα στην κατάσταση αυτή.
Με την ευκαιρία του καλού καιρού πολλοί επισκέπτες μπόρεσαν να δουν από κοντά αυτοκίνητα καθημερινά της εποχής, στρατιωτικά, φορτηγά και μοτοσικλέτες που κάποτε κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς υπήρχαν και δείγματα sport αυτοκινήτων της δεκαετίας του 50’ με νίκες σε ιστορικούς αγώνες της Ευρώπης και της Αμερικής.
Η απονομή των βραβείων έγινε στο χώρο του Pisina Caf ? ενώ ήταν μαζί μας και κινητή μονάδα του Συλλόγου Χαμόγελο Του Παιδιού.
Τα τρία πρώτα οχήματα με την καλύτερη εμφάνιση ήταν τα παρακάτω:

  1. FIAT ABARTH ZAGATO 750 του 1958
  2. BANDINI SPORT SILURO του 1955
  3. FORD GRANADA GHIA του 1982.

Με την υποστήριξη της ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑ Α.Ε. και του Pisina Caf? έλαβε χώρα μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, και κάθε χρόνο η οργανωτική της επιτροπή ανεβάζει τον πήχη της αρτιότητας μιας τέτοιας εκδήλωσης στη χώρα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)