Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΟΤΟ GP LAGUNA SECA



Ο Casey Stoner κέρδισε με επιβλητική εμφάνιση το MotoGP Ηνωμένων Πολιτειών και επέκτεινε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 20 βαθμούς από τον Jorge Lorenzo μετά τον 10ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, στην πίστα της Laguna Seca στην Καλιφόρνια.
Ο J. Lorenzo και ο Dani Pedrosa, καταπονημένοι από τους τραυματισμούς τους, συμπλήρωσαν το βάθρο πλευρικά του Αυστραλού, ενώ ο Ben Spies της Yamaha κέρδισε τη μάχη για την 5η θέση από τον Andrea Dovizioso της Honda.
Ο Jorge Lorenzo κράτησε την πρωτοπορία στην εκκίνηση, εμπρός από τις εργοστασιακές Honda RC212V των Casey Stoner και Dani Pedrosa. Ο πρωταθλητής παρέμενε στην πρώτη θέση, καθώς πίσω του στο λίγο πριν μέσον του αγώνα, στον 15ο γύρο, ο Αυστραλός πέρασε τον Ισπανό με μια υπέροχη κίνηση στη στροφή Corkscrew, καθώς ο Dani να εμφανίζει σημάδια κούρασης από τις πρόσφατες εγχειρήσεις στην δεξιά του κλείδα και έχασε απότομα την επαφή με τους δύο πρώτους.
Έκτοτε ο C. Stoner βρισκόταν «κολλημένος» στην ουρά της Yamaha και έξι γύρους πριν το τέλος εξαπέλυσε μια εντυπωσιακή επίθεση στον J. Lorenzo, περνώντας τον από την εξωτερική στην ευθεία εκκίνησης / τερματισμού. Σύντομα ο Αυστραλός χάθηκε στον ορίζοντα και ο J. Lorenzo συμβιβάστηκε με τη 2η θέση.
«Νομίζω ότι ο κόσμος μας ξέχασε λίγο τις τελευταίες εβδομάδες. Πασχίζαμε, αλλά για κάποιους λόγους που εμείς γνωρίζουμε. Είναι πολύ καλά που επιστρέψαμε για να κερδίσουμε έναν αγώνα και να δείξουμε σε όλους ότι μπορούμε ακόμα να κερδίζουμε», είπε στο τέλος ο Casey Stoner.
Ο Αυστραλός εξήγησε ότι έκανε μια πολύ σημαντική αλλαγή στις ρυθμίσεις της RC212V στην πρωινή προθέρμανση: «Είχα πολύ καιρό να αισθανθώ τόσο άνετα πριν από έναν αγώνα. Είχαμε ένα δύσκολο διήμερο, αλλά σήμερα το πρωί στην προθέρμανση βρήκαμε κάτι και σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε [τους J. Lorenzo και D. Pedrosa].
Στην αρχή του αγώνα πάσχιζα. Ημουν υπομονετικός, ήμουν ήσυχος, ήξερα ότι δεν θα έφευγαν μπροστά κι ότι είχα κάτι ακόμα να δώσω. Γύρο με το γύρο, όσο μειωνόταν τα καύσιμα, όλα γίνονταν καλύτερα. Προς το τέλος έκανα υπομονή για να δω τι συμβαίνει, αλλά μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να ανεβάσω ρυθμό».
O Jorge Lorenzo, από την πλευρά του, δήλωσε χαρούμενος με τη 2η θέση μετά το βίαιο high-side που είχε στις ελεύθερες δοκιμές το πρωί του Σαββάτου: «Είμαι τυχερός που είμαι 2ος αυτό το τριήμερο, διότι μετά την πτώση μου αρχικά σκεφτόμουν ότι δεν θα είχα τη δυνατότητα να αγωνιστώ εδώ.
Μετά τις δοκιμές κατάταξης ήλπιζα να διεκδικήσω τη νίκη μέχρι τέλους. Αλλά ορισμένες φορές οι προσδοκίες δεν είναι η πραγματικότητα και ο Casey σήμερα ήταν ταχύτερός μας, ειδικά στο τέλος. Είχε κάτι παραπάνω. Επίσης, η φυσική μου κατάσταση δεν ήταν τέλεια κι έτσι έπεσε ο ρυθμός μας στο τέλος».
Μετά την πτώση του Marco Simoncelli (Gresini Honda), που δεν είχε σοβαρές συνέπειες για τον Ιταλό πέραν της εγκα;τάλειψής του, ο Valentino Rossi κέρδισε τη μάχη για την 6η θέση από τον ομόλογό του Nicky Hayden. Σε αυτή τη μάχη βρισκόταν και ο Alvaro Bautista, αλλά ο Ισπανός είχε μια ανώδυνη πτώση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)