Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΟ HONDA CIVIC


Το Civic αποτελεί αυτοκίνητο ορόσημο για τη Honda. Ένα αυτοκίνητο με παράδοση περίπου 40 ετών, καλύπτει ένα ευρύ πεδίο πελατών για την ιαπωνική μάρκα και για το λόγο αυτό δούλεψε αρκετά για τη δημιουργία της νέας γενιάς του μοντέλου. Μολονότι δεν είναι τελείως έτοιμο, η Honda το παρουσίασε στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, σε δύο μάλιστα εκδόσεις, τετράθυρο sedan και τρίθυρo coupe.
Πιο συμπαγές από το υπάρχον, αλλά με καλύτερους εσωτερικούς χώρους, υποσχέθηκε ότι θα είναι το νέο Civic, η Honda. Η σχεδίαση παραμένει στην κατεύθυνση της κινητικότητας, όπως και τα σημερινά Civic. Ωστόσο, είναι ακόμα πιο σμιλευμένα τα αμαξώματα και με πιο επιθετικό ρύγχος, στο οποίο κυριαρχούν οι γυάλινες επιφάνειες.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην οροφή, με πολύ γυαλί, το οποίο, πάντως, δεν γνωρίζουμε αν θα περάσει στην παραγωγή. Οι συμπαγείς αναλογίες θέλουν το τετράθυρο να μοιάζει με πεντάθυρο, έχοντας μικρό επίπεδο πόρτας αποσκευών με ενσωματωμένη αεροτομή.
Το τρίθυρο είναι εξίσου επιθετικό μπροστά, με τη δυναμική εισαγωγή αέρα, αλλά στο πίσω μέρος οι τονισμένοι θόλοι των τροχών προσδίδουν υπέρμετρα σπορτίφ χαρακτήρα.
Τα δύο αμαξώματα διαφέρουν απίστευτα πολύ στο μπροστινό μέρος, σε σημείο που να θεωρείς ότι πρόκειται για διαφορετικά αυτοκίνητα. Πίσω, συγγενεύουν περισσότερο, όμως στο τρίθυρο η εξάτμιση είναι κεντρικά τοποθετημένη.
Η Honda ανήκει στις περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες εταιρείες και αυτό το δείχνει εμπράκτως με την ευρεία γκάμα υβριδικών μοντέλων. Λίαν συντόμως θα έρθει στην Ελλάδα η πρώτη υβριδική έκδοση του Jazz, ενώ ήδη στο χαρτοφυλάκιο των μοντέλων Honda βρίσκονται τα υβριδικά Civic (τωρινή γενιά), Insight και CR-Z.
Στο νέο Civic η Honda θα διαθέτει κινητήρες βενζίνης, φυσικού αερίου και βέβαια συνεχίζοντας την παράδοση, υβριδικό σύστημα με κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ.
Πριν από 10 χρόνια το Civic ήταν το πρώτο που πήρε 5 αστέρια ασφάλειας στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP. Το νέο Civic θα έρθει να υπερκαλύψει τις νέες απαιτήσεις ασφάλειας, φουλ σε αερόσακους, με στάνταρ σύστημα ευστάθειας και πρόσφυσης και βέβαια με καλύτερη δομή για μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)