10/11/10

Το Opel Meriva κέρδισε το βραβείο "Χρυσό Τιμόνι 2010"


Συνεχίζοντας την παράδοση επιτυχιών των αυτοκινήτων της Opel σε διεθνούς φήμης διαγωνισμούς. Πέρσι το Astra ήταν το μοντέλο που τιμήθηκε με το ΄΄Χρυσό Τιμόνι΄΄, ενώ λίγο νωρίτερα το Insignia είχε ανακηρυχτεί ΄΄Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009΄΄. Είναι η 14η φορά στην 35ετή ιστορία του θεσμού που η Opel κατακτά το ΄΄Χρυσό Τιμόνι΄΄.
Οι 40 εκατομμύρια αναγνώστες των Auto Bild, Bild am Sonntag και 26 συνεργαζόμενων περιοδικών από όλη την Ευρώπη ψήφισαν και κατέταξαν το Meriva στην πρώτη 20άδα ανάμεσα στα 42 μοντέλα του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, το λόγο είχαν οι 40 κριτές οι οποίοι υπέβαλλαν τα υποψήφια μοντέλα σε επίπονες δοκιμασίες στην ειδική πίστα της Pirelli στο Balocco (Ιταλία). Από τα 32 κριτήρια αξιολόγησης το Meriva κέρδισε σε περισσότερα από τα μισά. Το Meriva αποδείχθηκε καθαρά το αγαπημένο μοντέλο των κριτών. Τρεις από τις τέσσερις ομάδες (τεχνικοί, συντάκτες και VIP) το κατέταξαν πρώτο. Οι οδηγοί αγώνων του έδωσαν τη δεύτερη θέση. Στην τελική κατάταξη, το Meriva ήταν νικητής και με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.
«Αποτελεί μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο - κυρίως για τους συναδέρφους μας. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα αυτοκίνητά μας αξιολογούνται ανάμεσα στα καλύτερα» δήλωσε ο CEO της Opel, Nick Reilly παραλαμβάνοντας το βραβείο κατά τη διάρκεια τελετής στο Axel-Springer Haus στο Βερολίνο.
Μέχρι τώρα, το Meriva έχει κερδίσει τρία διεθνή βραβεία. Το AutoBild Germany του απένειμε ένα βραβείο σχεδίασης. Η Allianz το τίμησε με το Plux X για την τεχνολογία του. Και το  Autoweek στην Ολλανδία επιβράβευσε την καινοτομία του Meriva. Επιπλέον, το Meriva είναι ανάμεσα στους τελικούς υποψηφίους για τον τίτλο ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς'.