15/11/10

NATOΣ - ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ !!!!


Σε ηλικία 23 ετών και τεσσάρων μηνών ο Sebastian Vettel έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1! Το ίδιο ακριβώς είχε πετύχει ο Lewis Hamilton το 2008 και πιο πριν ο Fernando Alonso το 2005, οι δύο από τους τρεις αντίπαλοι του Γερμανού για τον φετινό τίτλο στο Grand Prix του Abu Dhabi.Επίσης, ο νεαρός οδηγός της RBR έγινε μόλις ο δεύτερος Γερμανός πρωταθλητής της ιστορίας και φυσικά η μεγαλύτερη αναγνώριση για το επίτευγμά του μετά τον αγώνα ήρθε από τον πιο επιτυχημένο οδηγό της ιστορίας του σπορ, τον συμπατριώτη του Michael Schumacher.
"Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, διότι είμαστε φίλοι και αυτή ήταν μια σκληρή χρονιά για εκείνον", είπε ο 41χρονος οδηγός της Mercedes GP. "Είχε να ανταπεξέλθει σε πολλές απογοητεύσεις, πιθανότατα περισσότερες μηχανικές παρά οδηγικές, οπότε αξίζει απόλυτα το πρωτάθλημα.
Και ο ίδιος και η ομάδα έκαναν σπουδαία δουλειά. Οι δικοί μου καιροί ήταν διαφορετικοί από τους σημερινούς, απλώς αισθάνομαι χαρά για εκείνον. Είναι σπουδαίος οδηγός και φανταστικό παιδί", κατέληξε.
Sebastian Vettel: "Το έμαθα στο τέλος"!
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Yas Marina, ο Sebastian Vettel αποκάλυψε ότι η RBR δεν του είπε ότι όδευε προς τον τίτλο παρά μόνο μετά τη στιγμή που είδε την καρό σημαία – με στόχο ο νεαρός οδηγός να μην χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του.
"Δεν ήξερα τίποτα και αναρρωτιόμουν", εξήγησε ο Γερμανός. "Στους τελευταίους δέκα γύρους ο μηχανικός μου, Rocky [Guillaume Rocquelin], μου έδινε οδηγίες για με βοηθήσει να τερματίσω. Αναρωτιόμουν γιατί ήταν τόσο νευρικός.
Σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαστε σε καλή θέση και μετά μου είπε 'φαίνεται ότι πάμε καλά'. Δεν ήξερα τι εννοούσε. Αφοσιώθηκα στην οδήγηση και μετά βγήκε στη ραδιοεπικοινωνία και φώναξε ότι κερδίσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα".
Ο 23χρονος συμπλήρωσε: "Είμαι άφωνος, δεν ξέρω τι πρέπει να λες σε τέτοιες στιγμές. Είναι απίστευτο. Έπεσα για ύπνο και σκεφτόμουν τον αγώνα, τι θα μπορούσε να γίνει. Είχα καλές εικόνες και καλό προαίσθημα.
Είδαμε εκπληκτικές μάχες και μια απρόβλεπτη χρονιά. Δεν ξέρω πόσες φορές είχαμε διαφορετικό πρωτοπόρο. Ορισμένους τους ξέγραψαν νωρίς και επέστρεψαν, όπως ο Fernando, ενώ ο Lewis επέστρεψε και ηγήθηκε στο πρωτάθλημα. Μπορώ να γράψω βιβλίο για τους αγώνες που θα μπορούσαμε να τερματίσουμε σε υψηλότερες θέσεις. Υπήρξαν εγκαταλείψεις, όλοι είχαμε σκαμπανεβάσματα. Ορισμένες φορές έπρεπε να αγνοήσουμε τι έλεγαν οι άλλοι και να αφοσιωθούμε στη δουλειά μας. Με αυτή την προσέγγιση ξεκίνησα αυτό τον αγώνα. Η χρονιά ήταν απίστευτα δύσκολη, ειδικά ψυχολογικά. Συνέχισα να πιστεύω στον εαυτό μου και σήμερα είναι ιδιαίτερη ημέρα. Ηγήθηκα του πρωταθλήματος μόνο μια φορά, όταν χρειάστηκε. Για κάποιο λόγο δεν αισθάνομαι ότι συμβαίνει αυτό. Είναι παράξενο, αλλά φαντάζομαι ότι θα το συνειδητοποιήσω όταν επιτέλους πάω για ύπνο, νομίζω με το φως του ήλιου"!