Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H MITSUBISHI HΛΕΚΤΡΙΖΕΙ .... ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ


Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) και o Διανομέας της στη Σιγκαπούρη Cycle & Carriage Automotive PTE Limited (CCA) ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας Συμφωνίας Συνεργασίας με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης σε δραστηριότητες που αφορούν τη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).
Το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης - Economic Development Board (EDB), συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Αγοράς Ενέργειας - Energy Market Authority (EMA) και του Οργανισμού Χερσαίων Μεταφορών - Land Transport Authority (LTA) της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο ενός project EV με τη συμμετοχή πολλών υπηρεσιών, θα οργανώσει ένα δίκτυο υποδομής φόρτισης EV και θα αξιολογήσει τα οικονομικά οφέλη των EV για μελλοντική χρήση. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, η MMC, μέσω της CCA, θα προμηθεύσει 25 i-MiEV από το 2011 και θα συνεργαστεί στο πρόγραμμα δοκιμών.
Ο κος Leo Yip, Πρόεδρος του EDB δήλωσε, «Με χαρά καλωσορίζουμε τη Mitsubishi Motors ως τον πρώτο σημαντικό προμηθευτή EV στο πρόγραμμα δοκιμών EV της Σιγκαπούρης. Αυτό το project καταδεικνεύει πώς η Σιγκαπούρη λειτουργεί σαν Ζωντανό Εργαστήριο για κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές εξοπλισμού φόρτισης & εξαρτημάτων EV, για τις προοπτικές Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εξέλιξης στη Σιγκαπούρη. Βλέπουμε ευκαιρίες σε τομείς όπως τα συστήματα διαχείρισης μπαταριών, τα ηλεκτρονικά ισχύος και τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Οι εταιρίες μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της Σιγκαπούρης στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων και τα ταλέντα της μηχανολογίας και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές εδώ».
Ο κος Osamu Masuko, Πρόεδρος της Mitsubishi Motors δήλωσε: «Η MMC είναι περήφανη που θα συμμετάσχει στις δοκιμές των EV στη Σιγκαπούρη. Πιστεύουμε ότι η Σιγκαπούρη είναι μία ιδανική αγορά για EV. Μέσα από τη συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και το Cycle & Carriage Automotive, θα θέλαμε να αξιολογήσουμε τις επιδόσεις του i-MiEV υπό τις παρούσες συνθήκες και να αυξήσουμε την απήχηση των EV στους πολίτες της χώρας».
Η MMC αυτή τη στιγμή πουλά το i-MiEV στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία. Επιπλέον, η MMC έχει συνεργαστεί με διάφορα κράτη από όλο τον κόσμο, όπως το Πριγκιπάτο του Μονακό, η Ισλανδία και η Δανία σε πρωτοβουλίες για τη διάδοση των EV.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο