Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Citroen DS3 WRC 2011


Συνεχίζοντας την εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) η Citroën εξέλιξε από την αρχή ένα νέο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το C4 WRC για το 2011. Με βάση το συγκλονιστικό DS3 το νέο DS3 WRC δημιουργήθηκε από την Citroën Racing σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά.
Περισσότερο συμπαγές από το C4 WRC, το DS3 WRC ακολουθεί τις δυναμικές γραμμές του μοντέλου παραγωγής οι οποίες τονίζονται επιπλέον από τα αεροδυναμικά βοηθήματα που σχεδιάστηκαν με στόχο τις απόλυτες επιδόσεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 λίτρων απόδοσης 300 ίππων που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου από την Citroën Racing. Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων σε συνεργασία με μηχανικά εμπρός και πίσω διαφορικά.
Το DS3 WRC σχεδιάστηκε με δεδομένο ότι οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν την χρησιμοποίηση ιδιαίτερα δαπανηρών υλικών όπως το τιτάνιο. Παρ' όλα αυτά τα ράλι εξακολουθούν να αποτελούν ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμών για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Μετά από 5 τίτλους κατασκευαστών και έξι τίτλους οδηγών-συνοδηγών με τους Sébastien Loeb και Daniel Elena, η Citroën στοχεύει να συνεχίσει την κυριαρχία της στο WRC με το νέο DS3 WRC. Ήδη δύο πληρώματα με τους Sébastien Loeb/Daniel Elena και Sébastien Ogier/Julien Ingrassia έχουν επιβεβαιωθεί για το πρωτάθλημα του 2011 που θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου στη Σουηδία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...