Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.Π.Α.


Σημαντική διάκριση για τη χώρα μας αποτελεί η ανάδειξη μελών της ΕΛΠΑ στις παγκόσμιες επιτροπές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου-FIA, στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της 5ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, υπό την προεδρία του Προέδρου της FIA κ. Jean Todt. Ο κ. Jean Todt αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχέδιο «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας» σε όλον τον κόσμο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επείγουσα δράση ώστε να σταματήσει η καθημερινή τραγωδία των χιλιάδων θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους του κόσμου. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αυτοκινήτων και Τουρισμού έχουν συμφωνήσει από κοινού να συμμετέχουν στην επίσημη έναρξη του προγράμματος το 2011. Η FIA, μέσω των Λεσχών της και των συνεργατών της FIA Foundation, FIA Institute, IRAP και eSafetyAware, θα συμμετέχει ενεργά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της δεκαετίας, να σωθούν 5 εκατομμύρια ζωές και να προληφθούν 50 εκατομμύρια τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2020.
Η Γενική Συνέλευση της FIA, στην οποία τη χώρα μας  εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ-μέλος της Διοίκησης της FIA (FIA Committee Member) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA (World MotorSport Council) κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, μεταξύ άλλων αποφάσισε τη συμμετοχή των νέων μελών στις παγκόσμιες επιτροπές της:
-Διεθνές Δικαστήριο Εφέσεων : Οι νομικοί κκ. Βασίλης Κούσης και Κωνσταντίνος Μπακόπουλος (24 μελής Επιτροπή).
-Διεθνής Ιστορική Επιτροπή: Ο ιατρός κ. Θεόδωρος  Βουκύδης με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Χαραγκιώνη. Ο κ. Βουκύδης  συμμετέχει ακόμη στη Διεθνή Ιστορική Επιτροπή Αγώνων και  στη Διεθνή Ιατρική Επιτροπή.
-Διεθνής Επιτροπή Καρτ: Ο κ. Δημήτρης Αθανασέκος και στη
-Διεθνή Επιτροπή Πρωταθλημάτων Ηλεκτρισμού & Νέων Ενεργειών:
Ο κ. Διονύσης Νέγκας.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου- Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), είναι το όργανο διοίκησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο και η Ομοσπονδία από τους κορυφαίους οργανισμούς αυτοκινήτου στον κόσμο. Είναι μη κερδοσκοπική ένωση που ιδρύθηκε το 1904 και έχει έδρα το Παρίσι. Αριθμεί  226 μέλη, τις εθνικές λέσχες αυτοκινήτου και τις αθλητικές οργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού από τις πέντε ηπείρους. Από την Ευρώπη συμμετέχουν 47 χώρες που αντιπροσωπεύουν 35 εκατομμύρια οδηγών. Η FIA έχει αφιερωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οργανώσεων των οδηγών και των χρηστών της κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο, μέσω εκστρατειών και δραστηριοτήτων που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Για θέματα όπως η οδική ασφάλεια, η κυκλοφορία, το περιβάλλον και το δίκαιο των καταναλωτών της, η FIA προωθεί ενεργά τα συμφέροντα των οδηγών μέσω του Ο.Η.Ε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Η FIA είναι επίσης το όργανο διοίκησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Εφαρμόζει τους κανόνες και τους κανονισμούς για όλους τους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων, όπως τα  Παγκόσμια Πρωταθλήματα  Φόρμουλα 1,Ράλι και Αυτοκινήτων Τουρισμού (FIA Formula One- World Championship, World Rally Championship, World Touring Car Championship).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο