Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ASIMO, το ανθρωποειδές ρομπότ της Honda, γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του !


Ο ASIMO γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του στις 31 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο. Πριν από μίαδεκαετία, η Honda δημιούργησε ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ και ξεκίνησε η επανάσταση στην τεχνολογία ρομπότ αυτού του είδους. Για την προβολή αυτής της ημερομηνίας, ειδικές επετειακές ιστοσελίδες και ταινίες λανσάρονται σήμερα με νέες φωτογραφίες, βίντεο, την ιστορία δημιουργίας του ρομπότ και εφαρμογές για smartphone.
Το λογισμικό εφαρμογής για iPhone και Android smarphones, "Run with ASIMO" χρησιμοποιεί ως χαρακτήρες τον ASIMOκαι άλλα ρομπότ της Honda για διαδραστική χρήση (η έκδοση iPhone διατίθεται από σήμερα. Η έκδοση Android αναμένεται για είναι διαθέσιμη για download περί τα μέσα Νοεμβρίου).
Η έρευνα της Honda για να ανθρωποειδή ρομπότ ξεκίνησε σχεδόν πριν από 25 χρόνια και μετά από 14 χρόνια, στις 31 Οκτωβρίου του 2000, γεννήθηκε ο ASIMO.
Τον Ιούνιο του 2003 ο ASIMO παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Technical University of Darmstadt και από τότε έχει εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την ήπειρο, έχοντας κερδίσει την επιδοκιμασία μηχανικών και επιστημόνων.
Ο ASIMO έχει επισκεφθεί επιστημονικά μουσεία σε όλη την Ευρώπη, έχει συναντήσει βασιλείς και αρχηγούς κρατών, ενώ φιλοξενήθηκε ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο ASIMO αποτελεί κεφάλαιο του μακροχρόνιου R&D προγράμματος της Honda στο χώρο της ρομποτικής και την ανθρώπινης μετακίνησης. Στόχος της Honda είναι η δημιουργία ενός ρομπότ που θα μπορεί να βοηθά τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του αναλαμβάνοντας να εκτελεί κάποια καθήκοντα ώστε να κάνει της ζωή του ευκολότερη και πιο ευχάριστη.
Τα οφέλη ενός τέτοιου ανθρωποειδούς ρομπότ δεν χρειάζεται να περιορίζονται στο περιβάλλον του σπιτιού, αλλά θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και καταστάσεις στις οποίες ο άνθρωπος χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια.
Η Honda επικεντρώνει τώρα την έρευνά της στην εξέλιξη της νοημοσύνης ενώ παράλληλα προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα την ιδανική σχέση και διάδραση μεταξύ ανθρώπου και ανθρωποειδών ρομπότ.
Υπέρτατος στόχος του προγράμματος του Asimo είναι η δημιουργία ενός πραγματικά χρήσιμου ανθρωποειδούς ρομπότ και η συνέχιση της εξέλιξης ευφυών συστημάτων για εφαρμογή σε άλλα προϊόντα της Honda. Επιπλέον, η Honda συμμετέχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη με στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει μαθητές και σπουδαστές να εμπλακούν περισσότερο στην επιστήμη & μηχανολογία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ