Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ASIMO, το ανθρωποειδές ρομπότ της Honda, γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του !


Ο ASIMO γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του στις 31 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο. Πριν από μίαδεκαετία, η Honda δημιούργησε ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ και ξεκίνησε η επανάσταση στην τεχνολογία ρομπότ αυτού του είδους. Για την προβολή αυτής της ημερομηνίας, ειδικές επετειακές ιστοσελίδες και ταινίες λανσάρονται σήμερα με νέες φωτογραφίες, βίντεο, την ιστορία δημιουργίας του ρομπότ και εφαρμογές για smartphone.
Το λογισμικό εφαρμογής για iPhone και Android smarphones, "Run with ASIMO" χρησιμοποιεί ως χαρακτήρες τον ASIMOκαι άλλα ρομπότ της Honda για διαδραστική χρήση (η έκδοση iPhone διατίθεται από σήμερα. Η έκδοση Android αναμένεται για είναι διαθέσιμη για download περί τα μέσα Νοεμβρίου).
Η έρευνα της Honda για να ανθρωποειδή ρομπότ ξεκίνησε σχεδόν πριν από 25 χρόνια και μετά από 14 χρόνια, στις 31 Οκτωβρίου του 2000, γεννήθηκε ο ASIMO.
Τον Ιούνιο του 2003 ο ASIMO παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Technical University of Darmstadt και από τότε έχει εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την ήπειρο, έχοντας κερδίσει την επιδοκιμασία μηχανικών και επιστημόνων.
Ο ASIMO έχει επισκεφθεί επιστημονικά μουσεία σε όλη την Ευρώπη, έχει συναντήσει βασιλείς και αρχηγούς κρατών, ενώ φιλοξενήθηκε ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο ASIMO αποτελεί κεφάλαιο του μακροχρόνιου R&D προγράμματος της Honda στο χώρο της ρομποτικής και την ανθρώπινης μετακίνησης. Στόχος της Honda είναι η δημιουργία ενός ρομπότ που θα μπορεί να βοηθά τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του αναλαμβάνοντας να εκτελεί κάποια καθήκοντα ώστε να κάνει της ζωή του ευκολότερη και πιο ευχάριστη.
Τα οφέλη ενός τέτοιου ανθρωποειδούς ρομπότ δεν χρειάζεται να περιορίζονται στο περιβάλλον του σπιτιού, αλλά θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και καταστάσεις στις οποίες ο άνθρωπος χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια.
Η Honda επικεντρώνει τώρα την έρευνά της στην εξέλιξη της νοημοσύνης ενώ παράλληλα προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα την ιδανική σχέση και διάδραση μεταξύ ανθρώπου και ανθρωποειδών ρομπότ.
Υπέρτατος στόχος του προγράμματος του Asimo είναι η δημιουργία ενός πραγματικά χρήσιμου ανθρωποειδούς ρομπότ και η συνέχιση της εξέλιξης ευφυών συστημάτων για εφαρμογή σε άλλα προϊόντα της Honda. Επιπλέον, η Honda συμμετέχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη με στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει μαθητές και σπουδαστές να εμπλακούν περισσότερο στην επιστήμη & μηχανολογία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε