5/10/10

VOLKS WAGEN CROSS POLO


Το υπερ-μίνι της VW φοράει στολή εκστρατείας  για να κατακτήσει και την ύπαιθρο. Χαμαιλέων αποδεικνύεται το νέο Polo, καθώς εκτός από γρήγορο και οικολογικό (βλέπε GTI και BlueMotion αντίστοιχα) μας (ξανα)προέκυψε, ως Cross, και εκδρομικό. Αυτό, καθώς η ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (+15 χιλιοστά) και τα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά βοηθούν το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα να κινείται με μεγαλύτερη άνεση σε ήπιες off-road διαδρομές.
Μην περιμένετε, βεβαίως, κάτι παραπάνω καθώς το όλο πακέτο βασίζεται αποκλειστικά σε αισθητικές παρεμβάσεις. Τόσο στο εξωτερικό όπου κυριαρχεί η εντυπωσιακή ποδιά με τους ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης, οι 17άρες ζάντες αλουμινίου και οι ασημί ράγες οροφής όσο και στο εσωτερικό όπου τις εντυπώσεις κλέβει η μοντέρνα διχρωμία σε πόρτες και καθίσματα και τα ιδιαίτερα ανθεκτικά, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της VW, υλικά του ταμπλό.
Το Cross Polo αναμένεται τον Οκτώβριο με τους γνωστούς από την υπόλοιπη γκάμα του Polo κινητήρες βενζίνης και diesel (highlight και εδώ o 1.2 TSI με τους 105 ίππους).