Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Gordon Murray Design T25


Ένα αυτοκίνητο πόλης που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα. Το Τ25 του Gordon Murray είναι μία πρόταση για ένα μικρό αυτοκίνητο κατασκευασμένο με όσο το δυνατό λιγότερα υλικά (κυρίως ανακυκλώσιμα), προσαρμοσμένο στις οδικές συνθήκες των πόλεων. Για την κίνησή του απαιτεί τη λιγότερη δυνατή ενέργεια, όμως είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση και απόλυτα ασφαλές.
Το Τ25 είναι πραγματικά μικρό. Έχει μήκος 2,40 μέτρα, πλάτος 1,30 και ζυγίζει 575 κιλά. Αντίστοιχα ένα Smart έχει μήκος 2,70 μέτρα, πλάτος 1,50 και το βάρος του είναι 750 κιλά. Χαρακτηριστικό είναι πως 3 Τ25 χωρούν σε μία θέση στάθμευσης και 2 σε μία θέση γκαράζ. Μπορεί να μεταφέρει πέρα από τον οδηγό άλλους δύο ενήλικες που κάθονται πίσω του, ενώ πίσω βρίσκεται και ο κινητήρας, ένας 660 κυβικών και 51 ίππων της Mitsubishi που συνδυάζεται με 5άρι (σειριακό!) κιβώτιο. «Θα μπορούσαμε να βάλουμε και turbo στο μοτέρ αλλά και οι 51 ίπποι είναι αρκετοί» εξηγεί γελώντας ο Gordon Murray. «Το πρωτότυπο έχει τελική 160 επειδή είναι αεροδυναμικά σωστό. Πρέπει όμως να την περιορίσουμε με κάποιον τρόπο, μιας και πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης».
Εμείς να  προσθέσουμε πως το 0-100 ολοκληρώνεται σε 16,2”, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 86 γραμμάρια/χιλιόμετρο.
Ο Murray μιλά ήδη με την εταιρεία Zytec για ένα ηλεκτρικό T25, ενώ σχεδιάζει και παραλλαγές αμαξωμάτων όπως πολυμορφικό και σπορ κουπέ, με διαφορετικά layout αλλά ίδια φιλοσοφία και τρόπο κατασκευής. Αν τελικά βρεθεί εταιρεία να βάλει στην παραγωγή το Τ25 θα οδηγήσουμε τα πρώτα μετά από 2 χρόνια. «Ελπίζω κάποιος να το αγοράσει» λέει ο Murray, ενώ το ίδιο ελπίζουμε και εμείς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε