Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΓΩΝΩΝΤο διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2010 (Σάββατο και Κυριακή), διοργανώνουμε στο Παραλληλοδρόμιο ομαδικό σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης για οδηγούς αγώνων rally- rally sprint.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 16/10/10:
·    08:00- 08:30  Προσέλευση - καφές.
·    08:30- 13:00  Θεωρία αγωνιστικής οδήγησης (Περιγραφή δρόμου-λήψη σημειώσεων, ιδανικές γραμμές, φρένο με το αριστερό, άλματα κλπ).
·    13:00- 14:00  Διάλειμμα- ελαφρύ γεύμα
·    14:00- 19:00  Πρακτικές εφαρμογές.
Κυριακή 17/10/10:
·    08:00- 08:30 Προσέλευση - καφές.
·    08:30- 13:00 Πρακτικές εφαρμογές
·    13:00- 14:00 Διάλειμμα- ελαφρύ γεύμα
·    14:00- 19:00 Πρακτικές εφαρμογές.
Το θεωρητικό τμήμα του σεμιναρίου θα βασιστεί στο βιβλίο "ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ- ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ" που χρησιμοποιούμε στο Παραλληλοδρόμιο και θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες στο τέλος του διημέρου. Τα αυτοκίνητα των πρακτικών εφαρμογών θα είναι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων, που θα τα οδηγούν μόνο οι ίδιοι. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι οκτώ (8) πληρώματα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί αν συμμετάσχουν λιγότεροι από τέσσερις (4).
Το κόστος παρακολούθησης είναι 450€ για πληρώματα με δικίνητα αυτοκίνητα και 550€ για πληρώματα με τετρακίνητα αυτοκίνητα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν τη Δευτέρα  11 Οκτωβρίου, ημερομηνία που πρέπει να κατατεθούν και τα χρήματα παρακολούθησης του σεμιναρίου
Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής: Λάμπης Κουρτέσης τηλ : 6945 544439   ή info@parallilodromio.gr
ΥΓ.1.   Για τις πρακτικές εφαρμογές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και «μουλάρια», αλλά είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το αγωνιστικός σας αυτοκίνητο. Αναμένεται να διανύσετε περί τα 60-65 χλμ. κατά τη διάρκεια των πρακτικών εφαρμογών της διημερίδας.
ΥΓ.2.  Για να πάρετε μία ιδέα  για τα σεμινάριά μας, μπείτε στο  www.rallyschool.gr  στην ενότητα» «ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ» , στην κατηγορία : «ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» και διαβάστε τις γνώμες τους σχετικά με την εκπαιδευτική δουλειά που κάνουμε στο Παραλληλοδρόμιο.
ΥΓ.3. Μην ξεχνάτε ότι ο Hirvonen, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, όντας δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, παρακολούθησε μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης, πιστεύοντας ότι έχει περιθώρια βελτίωσης. Λεπτομέρεια: Τα μαθήματα δεν του τα παράδωσε ο Loeb, ο 1ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

60 χρόνια Opel Design Centre...

Το 2024 είναι μία επετειακή χρονιά για την Opel, αφού η Γερμανική εταιρεία γιορτάζει 125 χρόνια στην κατασκευή αυτοκινήτων. Από το 1899, η μάρκα με έμβλημα τον Κεραυνό έχει καταστήσει την κινητικότητα προσιτή σε εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή, συνεχίζει να εμπνέει το κοινό με τα καινοτόμα μοντέλα της. Σήμερα, το έμβλημα της Opel εκφράζει τη συναρπαστική πλευρά της μάρκας, καθώς και τον δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό. Το design είναι αυτό που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να συναρπάσει από την πρώτη ματιά. Και εδώ, η Opel έθεσε γερές βάσεις, ακριβώς 60 χρόνια πριν. Το 1964, ξεκινά τη λειτουργία του στο Rüsselsheim το Opel Design Studio, το πρώτο κέντρο σχεδιασμού αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Από τότε, είναι υπεύθυνο για τη συνεχώς εξελισσόμενη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων παραγωγής της Opel. Οι σχεδιαστές έχουν επίσης δημιουργήσει πρωτοποριακά πρωτότυπα οχήματα, που δίνουν μια γεύση από το μέλλον της μάρκας, από το θρυλικό Opel Experimental GT

1000 Miglia ...

Από τις 11 έως και τις 15 Ιουνίου 2024 διεξάγεται στην Ιταλία και την κλασική πλέον διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια, το 42ο “1000 Miglia” όπου πάνω από 400 κλασικά αυτοκίνητα λαμβάνουν μέρος. Περισσότερες από 50 Alfa Romeo συμμετέχουν στον «Πιο όμορφο αγώνα του κόσμου», όπως τον αποκαλούσε ο Enzo Ferrari. Η πιο ιδιαίτερη αφορά σε μια εξαιρετικά σπάνια 1900 Sport Spider του 1954, η οποία φέρει τον αριθμό «289». Πρόκειται για ένα ανοιχτό αγωνιστικό με 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που απέδιδε 138 HP, κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και πίσω άξονα De Dion. Χάρη στο βάρος των μόλις 880 kg και την εξαιρετική αεροδυναμική, μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα έως και 220 km/h ενώ τα δυναμικά χαρακτηριστικά της ήταν κορυφαία. Πίσω από το τιμόνι της βρίσκεται ο Nicola Larini, ο θρυλικός πιλότος που στη δεκαετία του 1990 μεσουράνησε στο DTM και το 1993 στέφθηκε πρωταθλητής με την Alfa Romeo 155 V6 TI. Ακόμα μια πολύ σπάνια παρουσία είναι μια 1900 Super Sprint του 1956 που συμμετέχει στον αγώνα με τ

20ο Ράλλυ Κορίνθου ...

Το Ράλλυ Κορίνθου στην επιστροφή του στο 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, συγκέντρωσε 48 συμμετοχές! Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) στις 15 και 16 Ιουνίου και πεδίο δράσης θα είναι δύο αγαπημένες «ακροπολικές» Ειδικές Διαδρομές, οι Άγιοι Θεόδωροι και τα Πίσια. Οι συμμετοχές χαρακτηρίζονται τόσο από την ποσότητα, όσο και από την ποιότητα, με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος να δίνουν το παρών στην Κόρινθο, σε ένα κρίσιμο σημείο για το θεσμό. Πρώτοι στον αγώνα θα εκκινήσουν οι Jourdan Serderidis-Frederic Miclotte με το ολοκαίνουριο Skoda Fabia RS Rally2 του οδηγού, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Ράλλυ Κορίνθου προκειμένου να κάνουν μια καλή προπόνηση ενόψει του εθνικού μας αγώνα, στον οποίο θα οδηγήσουν ένα Ford Puma της κορυφαίας κατηγορίας. Να αφήσουν πίσω τους τις ατυχίες που αντιμετώπισαν στους δύο πρώτους πρωταθληματικούς αγώνες θα επιδιώξουν οι Ιωάννης Παπαδημητρίου-Χρήστος Κουζιώνης, οι οποίοι θα κ