25/10/10

Η 7η του Seb !


Κάνοντας την προσπάθειά του για άλλη μια φορά να φαίνεται εύκολη, ο Sebastien Loeb κέρδισε με άνεση το Ράλι Ισπανίας. Αυτή είναι η 7η νίκη του, στον 12ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι – τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη στη Γαλλία με την οποία κατέκτησε (και) το φετινό πρωτάθλημα.
Ο Γάλλος ηγήθηκε από την πρώτη μέχρι την τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα της Καταλονίας, παρότι οι χωμάτινες Ειδικές της πρώτης μέρας ήταν χωμάτινες και θεωρητικά θα έχανε χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο για τους υπόλοιπους.
Όταν ο αγώνας πέρασε τη δεύτερη μέρα στην αγαπημένη του επιφάνεια, την άσφαλτο, ο 36χρονος οικοδόμησε άμεσα διαφορά ασφαλείας–εκμεταλλευόμενος και το ατύχημα του Sebastien Ogier- και δεν είχε κανένα πρόβλημα να την διατηρήσει μέχρι τέλους.
Το πέρασμα στην άσφαλτο, στο μεταξύ, σηματοδότησε και την αντεπίθεση του Dani Sordo, που επίσης εξειδικεύεται σε αυτή την επιφάνεια. Ο Ισπανός της Citroen πλησίασε τη δεύτερη θέση και τον Petter Solberg σε απόσταση 17 δευτ. τη δεύτερη μέρα.
Ωστόσο, σήμερα, στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, ο Νορβηγός άντεξε στην πίεση του οδηγού της εργοστασιακής Citroen: Στις πρώτες τρεις από τις τέσσερις Ειδικές της ημέρας ήταν πιο αργός του Ισπανού κατά 4,9, έπειτα 1,2 και τέλος 5,7 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο "Sol" κέρδισε τη τελευταία Ειδική του αγώνα και βγήκε νικητής της μονομαχίας.
Έπειτα από λανθασμένες επιλογές στην ρυθμίσεις και ένα πρόβλημα στο Turbo αντίστοιχα, οι Φινλανδοί Jari Matti Latvala και Mikko Hirvonen της Ford έκλεισαν την πρώτη πεντάδα, ενώ ο S. Ogier τερμάτισε τελικά στη 10η θέση, 17 λεπτά μακριά από την κορυφή, έχοντας ξανά μια πρόσκρουση σε τοιχίο στην 14η Ειδική.