Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MICHELIN BACK TO WRC


Με ανακοίνωση της, η Michelin επισημοποίησε την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ανακοινώνοντας ότι πήρε την έγκριση από τη FIA για να προμηθεύει το θεσμό με ελαστικά τη νέα χρονιά. Η γαλλική εταιρία εκδήλωσε το ενδιαφέρον της στην παγκόσμια ομοσπονδία στα τέλη του προηγούμενου μήνα, και πλέον πήρε το πράσινο φως για να προμηθεύει τις ομάδες του WRC.
Και λέμε τις ομάδες, διότι με την σίγουρη απουσία της Pirelli από το θεσμό το 2011, η λογική λέει ότι η Michelin θα προμηθεύει με ελαστικά τις Citroen, Ford και Mini. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η FIA αποδέχθηκε την πρόταση της Michelin για να προμηθεύει με ελαστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από τις αρχές του 2011. Η πρόταση μας έγινε δεκτή από τη στιγμή που αποφασίστηκε η παρουσία περισσοτέρων από έναν προμηθευτή ελαστικών. Η Michelin πλέον σε συνεργασία με τη FIA θα προσπαθήσει να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν από το 2012 να χρησιμοποιούμε λιγότερα ελαστικά σε κάθε αγώνα».
Αξίζει να συμπληρώσουμε, ότι φήμες θέλουν και μία κινέζικη εταιρία ελαστικών να έχει κάνει πρόταση στη FIA εκδηλώνοντας επιθυμία να προμηθεύει με ελαστικά το WRC, αλλά παραμένει άγνωστο αν η πρόταση της είχε αντίστοιχη επιτυχία με αυτή της Michelin.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε