24/9/10

MICHELIN BACK TO WRC


Με ανακοίνωση της, η Michelin επισημοποίησε την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ανακοινώνοντας ότι πήρε την έγκριση από τη FIA για να προμηθεύει το θεσμό με ελαστικά τη νέα χρονιά. Η γαλλική εταιρία εκδήλωσε το ενδιαφέρον της στην παγκόσμια ομοσπονδία στα τέλη του προηγούμενου μήνα, και πλέον πήρε το πράσινο φως για να προμηθεύει τις ομάδες του WRC.
Και λέμε τις ομάδες, διότι με την σίγουρη απουσία της Pirelli από το θεσμό το 2011, η λογική λέει ότι η Michelin θα προμηθεύει με ελαστικά τις Citroen, Ford και Mini. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η FIA αποδέχθηκε την πρόταση της Michelin για να προμηθεύει με ελαστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από τις αρχές του 2011. Η πρόταση μας έγινε δεκτή από τη στιγμή που αποφασίστηκε η παρουσία περισσοτέρων από έναν προμηθευτή ελαστικών. Η Michelin πλέον σε συνεργασία με τη FIA θα προσπαθήσει να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν από το 2012 να χρησιμοποιούμε λιγότερα ελαστικά σε κάθε αγώνα».
Αξίζει να συμπληρώσουμε, ότι φήμες θέλουν και μία κινέζικη εταιρία ελαστικών να έχει κάνει πρόταση στη FIA εκδηλώνοντας επιθυμία να προμηθεύει με ελαστικά το WRC, αλλά παραμένει άγνωστο αν η πρόταση της είχε αντίστοιχη επιτυχία με αυτή της Michelin.