Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

High-Tech Ecomobility Rally


Η πιο επίκαιρη πρόκληση για οδηγούς με οικολογικές ανησυχίες και όχι μόνο, είναι το High-Tech Ecomobility Rally 2010 που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το «Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων» (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.).
Το οικολογικό ράλι θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Σεπτεμβρίου και μπορούν να συμμετάσχουν υβριδικά αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που κινούνται με εναλλακτικές μορφές καυσίμου όπως υγραέριο κλπ. Στην εκδήλωση αυτή η ταχύτητα δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάδειξη των νικητών, μια και είναι δοκιμασία ακριβείας (regularity) και επομένως για την συμμετοχή δεν απαιτείται κανενός είδους ιδιαίτερος εξοπλισμός. Μέσα από την ίδια δοκιμασία θα αναδειχθεί και ο νικητής στην «εξοικονόμηση ενέργειας», δηλαδή ο οδηγός που θα οδηγήσει πιο «οικολογικά», θα καταναλώσει δηλαδή λιγότερα καύσιμα (λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και τόνο βάρους) στο σύνολο των χιλιομέτρων του αγώνα.  Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Τα αυτοκίνητα περνώντας από πανέμορφες διαδρομές της ορεινής Κορινθίας και Αρκαδίας θα κατευθυνθούν προς τη Καλαμάτα. Την Κυριακή 18/9 θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση την παραλία της Νέας Κίου, για να τερματίσουν στο Λουτράκι, στο Καζίνο, όπου και θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.  Το High-Tech Ecomobility Rally 2010 είναι ενταγμένο στο διεθνές ημερολόγιο και προσμετρά στο Κύπελλο Εναλλακτικών Ενεργειών της FIA. Έτσι, η παρουσία του Γάλλου διεκδικητή του κυπέλλου αποτελεί άλλη μια πρόκληση για τους Έλληνες οδηγούς. Όπως πρόκληση είναι, για τους εραστές των περιηγήσεων και των εκδρομών, η καταπληκτική διαδρομή του αγώνα και μάλιστα σε μια από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου για εξορμήσεις.  Αν λοιπόν έχετε υβριδικό ή αυτοκίνητο με υγραέριο, ανταποκριθείτε στις προκλήσεις που προσφέρει το High-Tech Ecomobility Rally 2010. Ανακαλύψτε μαζί μας τα πλεονεκτήματα των ενεργειακά αποδοτικών και επομένως φιλικών με το περιβάλλον υβριδικών αυτοκινήτων και βοηθείστε στην προσπάθεια διάδοσης τους, κάτι που πρέπει να αποτελεί ιδιαίτερα στις μέρες μας στόχο όλων μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.heliev.gr ή επικοινωνήστε με το τηλ. 210 9210288.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε