6/9/10

ΜΟΤΟGP SAN MARINO: ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ


Εκκινώντας πρώτος και χωρίς να απειληθεί ποτέ, ο Dani Pedrosa κέρδισε δια περιπάτου το MotoGP Αγ. Μαρίνου στο Μιζάνο, εμπρός από τις δύο εργοστασιακές Yamaha των Jorge Lorenzo και τον Valentino Rossi – καθώς ο Ιταλός επέστρεψε στο βάθρο, μέσα στην πατρίδα του.
Ο Ισπανός της Honda έκανε μια από τις τυπικές του εκκινήσεις και από τους πρώτους κιόλας γύρους άνοιξε διαφορά ασφαλείας, για να φτάσει στην 4η φετινή του νίκη – και δεύτερη διαδοχική, μετά την ανάλογης άνεσης κυριαρχία του στην Ινδιανάπολη. Εξίσου μοναχικός ήταν και ο αγώνας του Jorge Lorenzo, στη δεύτερη θέση. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Dani Pedrosa μείωσε την υστέρησή του από τον Jorge Lorenzo στην κορυφή της βαθμολογίας στους 63 βαθμούς, έξι αγώνες πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχασε για λίγο τη 2η θέση στην εκκίνηση από τον Casey Stoner, αλλά την ανέκτησε μέσα στον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια του αγώνα τον Αυστραλό της Ducati πέρασαν και οι Valentino Rossi και Andrea Dovizioso. Οι δύο Ιταλοί είχαν αρχικά μια ενδιαφέρουσα μονομαχία, αλλά μέχρι την καρό σημαία ο πρωταθλητής διατήρησε ένα σχετικά ασφαλές προβάδισμα, που δεν έδινε στον αναβάτη της Honda την ευκαιρία να προσπεράσει. Αμέσως μετά την εκκίνηση, στην πρώτη στροφή συγκρούστηκαν οι Loris Capirossi (Suzuki) και Nicky Hayden (Ducati), έπειτα από σφάλμα του δεύτερου, χωρίς σοβαρές συνέπειες πέραν της εγκατάλειψης και των δύο.