Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέσα από τους δρόμους της ελιάς το 5ο Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλλυ


Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία και Αχαΐα, μέσω της ΑΟΛΑΠ, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο FIA Regularity Trophy. Για πρώτη φορά στην ιστορία, στις 18/19 Σεπτέμβρη, η ΑΟΛΑΠ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αγώνα του FIA Regularity Trophy, εντάσσοντας το 5ο Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλι εκεί, πλάι σε άλλους πέντε αγώνες που διεξάγονται σε Αυστρία, Κύπρο, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το κυριότερο όμως, εντάσσοντας το 5ο ιστορικό Ολυμπιακό Ράλι, σε αντίστοιχους διεθνείς αγώνες με πολυετή παράδοση, όπως το διάσημο Ράλι Κόστα Μπράβα στην Ισπανία, το οποίο διεξάγεται για έκτη δεκαετία με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μιας τεράστιας σημασίας εκδήλωση, με πολιτιστική προέκταση, καθώς το Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλι, θα διανύσει περίπου 600 χιλιόμετρα, περνώντας από τέσσερις νομούς, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία και Αχαΐα, αναδεικνύοντας την περιοχή της Πελοποννήσου. Ο συγκεκριμένος αγώνας άλλωστε, διεξάγεται εντασσόμενος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι Δρόμοι της Ελιάς», τον ομώνυμο πολιτιστικό οργανισμό με έδρα την Καλαμάτα, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από την UNESCO, από το 2003 και ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Γ. Καραμπάτου, προέδρου του επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Πρόκειται μια «γέφυρα» η οποία ξεκινά από τη Μεσόγειο και ενώνει όλες τις χώρες του κόσμου, η οποία έχει σημείο αφετηρίας την Αρχαία Πύλο, τόπο στον οποίο ανακαλύφθηκε το ιδεόγραμμα της ελιάς.
«Πλάι σε ευρωπαϊκούς αγώνες με παράδοση»
Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, το οποίο θα είναι και το μοναδικό φέτος στην Ελλάδα μετά τη ματαίωση του Ακρόπολις και το οποίο έχει την τιμή και συνάμα τη μεγάλη ευθύνη να φέρει εις πέρας η ΑΟΛΑΠ, παρουσίασε χθες στα γραφεία της Λέσχης στον Πύργο, ο Μιχάλης Αποστολόπουλος. Ο Πύργος, η πόλη με την τεράστια παράδοση στα μηχανοκίνητα σπορ, καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμα πρόκληση: «Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπεις στο χώρο των ευρωπαϊκών αγώνων με παράδοση. Το Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλι, διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά και παρ’ όλα αυτά, απευθυνθήκαμε στη FIA, η οποία αποφάσισε να εντάξει τον αγώνα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το FIA Regularity Trophy. Βεβαίως, η οικονομική κρίση που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί μεγάλο εμπόδιο», ανέφερε ο Μιχάλης Αποστολόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή 31 πληρωμάτων, εκ των οποίων τα 9 εντάσσονται στην κατηγορία GT. Από την Ηλεία, θα έχουμε εννέα συμμετοχές.
Εκκίνηση από την Αρχαία Ολυμπία
Φυσικά, ο αγώνας θα ήταν αδύνατον να μην έχει ηλειακό χρώμα. Έτσι λοιπόν, η εκκίνησή του, θα δοθεί από την Αρχαία Ολυμπία, θα περάσει από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και θα τερματίσει στο Αίγιο. Τον αγώνα, στηρίζει και φιλοξενεί η Καλαμάτα, με τον Μιχάλη Αποστολόπουλο να ευχαριστεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Καμπάτο, ο οποίος θα παραχωρήσει δεξίωση στα πληρώματα στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας την πρώτη μέρα του αγώνα. Παρατηρητής αγώνα, θα είναι ο Ιταλός πρώην οδηγός αγώνων Regularity, o Βερονέζος Τζιανφράνκο Μπιζόφι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε