Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cappadocia Classic Rally (Regularity) 21 - 30 Οκτωβρίου 2010


Yστερα από εξαντλητικές προσπάθειες μηνών και ανηλεείς διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επισήμους και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, έπειτα από χιλιάδες χιλιόμετρα στα βάθη της Ασίας και αφού εξασφαλίστηκαν τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την Τουρκία, η M.R.O.E. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρόγραμμα και την έναρξη των εγγραφών για το CAPPADOCIA CLASSIC RALLY, που θα διανύσει παραπάνω από 2.000 χλμ εξωτικών διαδρομών από 21 έως 30 Οκτωβρίου 2010. Πρόκειται για τον πιο φιλόδοξο διεθνή αγώνα των τελευταίων χρόνων και αναμένεται να προσελκύσει συμμετοχές από όλη την Ευρώπη. Το πανηγύρι έχει αρχίσει και όλοι οι μύστες του κλασσικού μηχανοκίνητου αθλητισμού κατακλύζονται από εικόνες ανατολής και τοπία που κόβουν την ανάσα.
Οι εκδηλώσεις του 2009 που εκτέλεσε με άψογο τρόπο η M.R.O.E. εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα καλά νέα ήρθαν νωρίς και αφορούν πρώτα απ’ όλα την εκκίνηση και τον τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη, ονειρεμένη παραλιακή πόλη δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία αλλά και πολύ κοντά στη Βουλγαρία. Αλλά και τα πληρώματα από την Ευρώπη δεν θα ταλαιπωρηθούν καθόλου, αφού πλέον μέσω της Εγνατίας οδού μπορούν να διανύσουν την απόσταση από την Ηγουμενίτσα σε λιγότερο από έξι ώρες με απόλυτη ασφάλεια. Στη συνέχεια ο αγώνας θα κατευθυνθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου και θα δοθεί μία ελεύθερη υποχρεώσεων ημέρα για να εξερευνήσουν τα πληρώματα τις αμέτρητες χάρες της μεγαλύτερης και ομορφότερης πόλης των Βαλκανίων. Από εκεί θα κατευθυνθούν ανατολικά και ψηλότερα, στην ορεινή λίμνη Abant. Το Ελβετικό τοπίο θα δώσει ένα διαφορετικό στίγμα στον εξωτικό αγώνα και το πολυτελές ξενοδοχείο πάνω στη λίμνη θα προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση έπειτα από τα δύσκολα χιλιόμετρα και τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Πέμπτη ημέρα και τα αυτοκίνητα θα προσεγγίσουν το πανέμορφο Nevsehir, ένα διαμάντι στην καρδιά της Καππαδοκίας. Το τοπίο σκληραίνει, γίνεται σχεδόν εξωγήινο και οι αισθήσεις πολλαπλασιάζονται. Η Καππαδοκία δε μοιάζει με τίποτε άλλο στον κόσμο και η εμπειρία του να βρεθείς απλώς εκεί αξίζει πολλούς κόπους. Πόσο μάλλον όταν θα διασχίζεις τα πανύψηλα βράχια και τα σπηλαιώδη κτίρια κάτω από τους ήχους των καρμπυρατέρ του ’60 μυρίζοντας άκαυτη βενζίνη και χαϊδεύοντας ηδονικά το ξύλινο τιμόνι. Εκεί, σε αυτόν τον ευλογημένο από τους Θεούς τόπο, η οργάνωση προέβλεψε ακόμα μια ελεύθερη μέρα, για να ξεναγηθούν τα πληρώματα στα πιο αξιόλογα μνημεία. Όμως το Cappadocia Classic Rally δεν τελειώνει εκεί. Επιστρέφοντας από την Καππαδοκία τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο Afyon, μια μαγευτική ανατολίτικη πόλη που μοιάζει να αναδύθηκε από κάποια εξωτική κινηματογραφική ταινία. Ευκαιρία να ζήσουν οι δυτικοί συμμετέχοντες μια παράδοση που σιγά - σιγά σβήνει, μια αγνή Τουρκική επαρχία που μοιραία κάποτε θα δώσει τη θέση της στις πολυεθνικές και τα Mall, ανθρώπους ανέγγιχτους από το άγχος του lifestyle σα να έχουν ξεχαστεί από το χρόνο εκεί, στο κέντρο της αχανούς πατρίδας τους.
Την ένατη ημέρα είναι η σειρά της Θάλασσας και του μοναδικού Canakkale. Άλλη μια όψη της απρόβλεπτης αυτής χώρας που θαρρείς τα έχει όλα. Εκπληκτικές παραλίες, γραφικές ψαροταβέρνες και δυτικός τρόπος έκφρασης, πλάι στα διάσημα στενά τα οποία υπήρξαν το θέατρο κορυφαίων πολεμικών επιχειρήσεων στη διάρκεια της ιστορίας. Από εκεί, τα πληρώματα θα περάσουν απέναντι με το φέρυ και θα κατευθυνθούν για τον τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη, πλήρεις εικόνων και εμπειριών. Σε ένα πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με θέα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, σε μια βραδιά που η εμπειρία των ανθρώπων της M.R.O.E. έχει φροντίσει να είναι απρόβλεπτη, θα απονεμηθούν τα κύπελλα στους άριστους.
CAPPADOCIA CLASSIC RALLY, ένας αγώνας που δεν πρέπει να χάσει κανείς, μια μοναδική εμπειρία που δύσκολα θα επαναληφθεί, ένας οργανωτικός άθλος - πρόκληση για τους καλύτερους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ